Kremai,  Veido odos priežiūra

“SVR” SEBIACLEAR HYDRA drėkinantis veido kremas probleminei mišriai ir riebiai odai (atstatantis odos barjerą, su niacinamidu ir keramidais)

Dažniausiai apžvalgas rašau sunaudojus produktą, draugavus su juo keletą mėnesių… bet išbandžiau šį SVR sebiaclear hydra drėkinantį veido kremą, turėjau nediduką mėginuką, kurio pakako maždaug trims-keturioms dienoms. Ir pagalvojau, kad reikia jį aptarti, nes jis mane sudomino ir sugundė.

Tai toks pirmojo įspūdžio išsakymas ir šiek tiek analizės. Nes pati pradėjau mąstyti, kad gal norėčiau jį įsigyti pilno dydžio, bet prieš tai noriu išmėsinėti sudėtį ir pasižiūrėti, ar tikrai verta. Tad šiandien apie šį veido kremą ir padiskutuosime.

Jį galite rasti Euro Vaistinėje40 ml, kaina 14,49 €.

Pirmiausiai, tai veido kremas, labiausiai tinkamas mišriai ir riebiai odai, kankinamai bėrimų, aknės. Tegiama, kad kremas nekemša porų, stipriai drėkina ir padeda atstatyti apsauginį odos barjerą. Kovojant su akne, naudojame daug ganėtinai aršių priemonių, kurios gali išsausinti mūsų odą. Tad šis kremas bus tinkamiausias būtent tokiai situacijai, kai probleminę odą norisi nuraminti, tinkamai drėkinti ir padėti jai atsistatyti.

“Gali padėti esant nemaloniems odos pojūčiams, taip pat sumažinti  dėmeles, intensyviai sudrėkinti po dermatologinio gydymo išsausėjusią bei nualintą odą. Suteikia matiškumo. Užtikrina ilgalaikį 48 valandų komfortą bei drėkinimą.”

Mano dėmesį labiausiai patraukė du puikūs ingridientai, kurių kreme pakankamai daug. Tai :
5 proc. niacinamidas (gali padėti nuo nemalonių odos pojūčių, mažinti  dėmeles);
8 proc. omega keramidai (visapusiškai koreguoja odos sausumą: mažina šiurkštumą, šerpetojimą, išsaugo drėgmę odoje).

Šie ingridientai tikrai labai tinka probleminei ar išsausintai odai, padeda atstatyti odos apsauginį barjerą ir užtikrinti drėgmę, neužkemšant porų.

Niacinamidas

Esu atsidavusi šio ingridiento gerbėja. Kasdien nauju niacinamido ir cinko serumą iš “The Ordinary” ir jis labai tinka mano riebiai, probleminei odai.

Niacinamidas – tai vitaminas B3, tirpi vitamino B forma. Niacinamidas yra naudojamas: kremuose jautriai, problematiškai, saulės pažeistai, brandžiai odai dėl apsauginių, gydomųjų, raminamųjų ir odos atsinaujinimą skatinančių savybių.

– Niacinamidas neleidžia melaninui pasiekti odos paviršiaus ir taip apsaugo odą nuo UV spindulių žalos: strazdanų, pigmentinių dėmių, hiperpigmentacijos, mažina odos vėžio riziką.
– Niacinamidas didina keramidų ir riebiųjų rūgščių kiekį odoje, apsaugo odą nuo drėgmės netekimo, stimuliuoja odos mikrocirkuliaciją.
– Niacinamidas skatina koenzimų NADH ir NADPH gamybą, kurie reikalingi odos medžiagų apykaitos procesams. – niacinamidas pasižymi raminančiomis ir priešuždegiminėmis savybėmis. – niacinamidas gydo aknę (5) -niacinamidas mažina raukšleles, gerina elastingumą ir tekstūrą.

Atlikti tyrimai parodė, kad: 
– 1 proc. niacinamido kremo naudojimas 2 kartus per dieną 6 mėnesius sumažino priešvėžinės stadijos aktininės keratozės atsiradimą 28 proc.
– 5 proc. niacinamido kremo naudojimas 12 savaičių, sumažino plonų raukšlelių tinklą, pigmetinių dėmių ryškumą, šviesino odą, suvienodino odos spalvą. Taip pat pagerėjo odos elastingumas ir tekstūra.
– 4 proc. niacinamido tepalas buvo lyginimas su 4 proc. hidrokinono tepalu gydant melazmą. Niacinamidas pasirodė ne mažiau veiksmingas už hidrokinoną, bet saugesnis pasirinkimas.
– 4 proc. niacinamido geliu 8 savaites buvo gydomi aknės pacientai. 82 proc. pacientų būklė pagerėjo, joks pašalinis poveikis nepasireiškė.

(Šaltinis : Kosmetikos Dnr)

Teigiama, kad niacinamidas efektyviai veikia, kai jo priemonėje yra bent 2 proc. Šiame SVR kreme naudojama koncentracija tikrai puiki, veiksminga ir pakankama.

Apie priemonių maišymą – nuomonė nėra vieninga. Dažniausiai patariama nemaišyti niacinamido su vitaminu C, bet galite rasti šaltinių, kurie teigs kitaip, tad geriausia teirautis gamintojo konkretaus produkto ir pasikliauti jo rekomendacijomis, nes daug kas priklauso nuo formuluotės. Na, ir stebėkite savo odos reakcijas.

Omega Keramidai

Keramidai – pagrindinė odos epidermio sluoksnio struktūrinė lipidų molekulė. Jie randami ląstelės membranoje ir yra atsakingi už apsauginę, barjerinę odos funkciją. Taip pat atsako už transepiderminio vandens išsaugojimą bei odos elastingumą.
Kartu su cholesteroliu ir sočiosiomis riebalų rūgštimis keramidai ant odos sudaro vandeniui nepralaidžią plėvelę ir taip apsaugo odą nuo vandens praradimo, padeda atstatyti drėgmės balansą ir prarastų keramidų kiekį odoje. Pažeidus keramidų sintezę yra sutrikdoma odos barjerinė funkcija.

Su amžiumi keramido kiekis odoje mažėja, maždaug apie 50 metus žmogaus oda būna netekusi tiek keramido, jog tampa apie 25-30 % plonesnė, nei buvo anksčiau. Kartu su keramidais naudojant kitas odos priežiūros kosmetines priemones, stimuliuojamas jų poveikis – gerina įsigėrimą į odą ir didina kosmetinės procedūros efektingumą

Daugelis tyrimų parodė, kad raginio sluoksnio keramidai atlieka barjerinę funkciją, kuri formuoja ir stabilizuoja ląstelių struktūrą ir sluoksnius, išsaugant odos drėgmę. Keramidų dėka raginis sluoksnis kaip plona elastinga ir “neprasiskverbiama” plėvelė dengia visą odos sluoksnį, apsaugodamas giluminių sluoksnių gyvybingas ląsteles nuo perdžiūvimo, aplinkos agresyvių ir toksiškų faktorių įsiskverbimo. Įrodyta, kad odos bet kokia patologija arba susirgimas ( ir senėjimo procesas) susiję su ženkliu keramidų lygio sumažėjimu raginiame sluoksnyje, kas leidžia manyti, kad keramidai – tai pagrindinė sąlyga išsaugoti sveiką odą ir neleisti per anksti atsirasti jos senėjimo požymiams.

(Šaltinis: Ellame)

Apie tai, kaip veikia omega keramidai – galite paskaityti medicinos žinyne ČIA. Nenoriu per daug įsijausti į chemiją, kuriose lengva susipainioti naujokui, bet suprantu, kad tai lipidai, kurie moksliniais tyrimais įrodyta, padeda odai atstatyti jos apsauginį barjerą, kitaip sakant, sudrėkina, sustangrina ir paverčia odą atsparesnę jautrumui ir aplinkos dirgikliams.

ČIA galite rasti mokslinį tyrimą, kuriame buvo tiriamas keramidų poceikis, koncentracijos stiprumas ir t.t. Jei tik nebijote moksliškos kalbos ir ilgo teksto – verta pasižiūrėti.

Šio kremo tekstūra tirštoka – turint riebią ir probleminę odą, tai šiek tiek gąsdina. Bet efektas matinis, kremas susigeria, nepalieka balto šydo. Kaip bebūtų, oda nelieka nei lipni, nei riebi ar apsunkusi. Bet stipriai sudrėkinta, pamaitinta. Man toks kremas atrodo ypač žiemos laikui neblogas arba nakčiai. Kai aknė su maitinančiais kremais nelabai draugauja…

Kremas baltas, turi vos vos  jaučiamą kremo kvapą, bet šiaip pavadinčiau praktiškai nekvapiu. Mano odai patiko – nebuvo jokio dirginimo, jokio riebumo ar sausumo, net ir paakiams tiko ir patiko. Tekstūra kitokia nei priemonių, prie kurių esu pratusi. Bet bėrimai tikrai nepablogėjo, oda atrodė nusiraminusi ir pakankamai sudrėkinta. Pirmas įspūdis tikrai geras.

Sudėtis: 

Aqua (Purified Water)
Caprylic/Capric Triglyceride – tirpiklis, minkštiklis, tirštiklis, emulsiklis, gydo odą, pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis, sukuria barjerą sulaikantį drėgmę odoje.
Niacinamide
Butyrospermum Parkii (Shea) Butter Extract – odai identiškas drėkiklis, pasižymintis priešuždegiminėmis ir antioksidacinėmis savybėmis, tinka net jautriai odai.
Glycerin
Butyrospermum Parkii (Shea) Butter
Methyl Methacrylate Crosspolymer – sudaro plėvelę, sugeria odos riebalus.
Cyclopentasiloxane – silikono pagrindo medžiaga, minkštiklis, kondicionuoja odą ir plaukus. Ciklopentasiloksanas leidžia priemones lengviau paskirstyti, suteikia malonią tekstūrą, odą padengia švelnia plevele ir sukuria apsauginį barjerą.
Cetyl Alcohol – riebusis alkoholis, minkštiklis, emulsiklis, tirštiklis, klampumo reguliavimo medžiaga. Gali šiek tiek kimšti poras, bet dėl tokios koncentracijos nereiktų nerimauti.
Glyceryl Stearate – minkštiklis, emulsiklis.
Cetyl Dimethicone – minkštiklis, antiputodaris.
Saccharide Isomerate – drėkiklis.
Argania Spinosa Kernel Oil – Argano kauliukų aliejus – tinka visų tipų odos priežiūrai, nekemša porų, drėkina.
Dimethicone Crosspolymer-3 – silikonas, emulsijos stabilizatorius, klampumo reguliavimo medžiaga.
Glycolipids – kondicionuoja odą ir plaukus.
Glycosphingolipids – odai identiškas ingredientas, minkštiklis, kondicionuoja odą.
Spent Grain Wax – emulsiklis, reguliuoja klampumą.
Tocopherol – vitaminas E, antioksidantas, drėkiklis, kondicionuoja odą.
1.2-Hexanediol – tirpiklis, drėkiklis, konservantas.
Caprylyl Glycol – minkštiklis, drėkiklis, plaukų balzamas.
Ceteth-20 – PAM, valiklis, emulsiklis.
Citric Acid – reguliuoja pH; keratolitikas, kvapų sugėriklis.
Peg-75 Stearate – PAM, valiklis.
Pentylene Glycol – drėkiklis, minkštiklis, pasižymi antibakterinėmis savybėmis.
Sodium Citrate – reguliuoja pH, chelatorius, antioksidantas.
Sodium Polyacrylate Starch – sudaro plėvelę, absorbentas, emulsijos rišiklis.
Steareth-20 – PAM, valiklis, emulsiklis.
Perfume (Fragrance).

Pačiam sąrašo gale yra kvapiklis, bet įtariu jis veikiau įdėtas tam, kad maskuotų tam tikrą kvapą, nes pats kremas neturi jokio aromato, kurį galima būtų išskirti. Jis tikrai nėra prikvepintas ir nepaisant visko, manau, kad tai tikrai nėra bėda ir to kvapiklio čia yra labai labai nedaug, o ir jis vienintelis.

O šiaip – jokio alkoholio, aršių konservantų, dažiklių, jokių mineralinių aliejų, parabenų ar… Tiesiog tikrai gera sudėtis. Yra silikonų, bet dėl jų irgi neverta jaudintis – o ir kremas tiks po makiažu kasdienai. Porų nekemša, turi puikius aktyvius ingridientus, tinkamas jų koncentracijas. Tai švelnus ir tinkamas kremas tokio tipo odai. Be to, kaina tikrai nebloga, kaip už kokybišką produktą. Rekomenduočiau išbandyti – tikrai nusipirksiu pilną dydį. Džiaugiuosi tokį produktą atradus. 🙂

@grozio_drakonas
https://www.instagram.com/grozio_drakonas/

FB: https://www.facebook.com/neisvaizdusdrakonas/

@dominykanav
https://www.instagram.com/dominykanav/

Tinklaraštis apie keliones: https://www.facebook.com/kelionduone/
Kūryba: https://www.facebook.com/pabudusiudrugeliutvirtove/ 
If you love art and quotes: https://www.facebook.com/vilniusartparasites/ 

Leave a Reply

Your email address will not be published.