Veido odos priežiūra

“Sebamed” (clear face) švelnus veido šveitiklis (gentle scrub) probleminei bei riebiai odai. Apžvalga ir detali sudėtis.

Dar vienas pabaigtukas – šįkart tai “Sebamed” (clear face serijos) švelnus veido šveitiklis, skirtas riebiai bei probleminei odai. Rašoma, kad švelniai valo, mažina odos trūkumus bei tobulina odos išvaizdą.
Žada, kad padės atsikratyti spuogelių bei inkštirų, giliai valo ir susidoroja su užsikimšusiomis poromis, panaikina visus nešvarumus ir odos išskirtus riebalus. Mažos dalelės, kurios sukurtos natūralių lipidų pagrindu, žadama, kad nušveis negyvas odos atplaišas ir atgaivins, skaistins odą. Oda bus švelni ir švari. Taipogi žadamas matiškumas.
Rašoma, kad tai “Alkali-free”, priemonė be alkalio. Kas tas alkalis? Tai joninė druska, joninis metalas. Jo pH aukštesnė už 7, o didelė koncentracija gali stipriai dirginti ir nudeginti odą. Šis šveitiklis turi 5.5 pH, kas idealu sveikai odai. Kodėl? Nes tai pačios odos natūralus pH (rūgštinis-šarminis) lygis. Tai reiškia švelnumą. Neturėtų sausinti ar dirginti, o kaip tik sureguliuoti sveikos odos pH lygį ir biologiškai kovoti su bakterijomis.
Pagaminta Vokietijoje. Dermatologų patikrinta. Patariama sunaudoti per metus nuo atidarymo. 150ml tūbelė (išspaudžiama).
Kaip naudoti? Rašoma naudoti kasdien, įmasažuoti priemonę į sudrėkintą veido odą. Pamasažuoti, taip sužadinant kraujotaką. Ir nuplauti.
Kaina?   Maximoje (barbora.lt) kaina 12,99eu. UK oficialioje parduotuvėje 8 svarai. Tad be nuolaidų kainuos bent  10eu. Galima rasti ir Drogas, vaistinėse, amazon.com ir kt.

Sudėtis:
Aqua
– vanduo
Triticum vulgare starch – Paprastųjų kviečių krakmolas. Tai absorbentas, klampumo reguliavimo medžiaga. Saugus ingridientas.
Kaolin – nuosėdinė uoliena iš kaolinito ir kvarco, dar vadinama baltuoju moliu. Dažniausiai būna baltos spalvos, bet gali turėti gelsvą, pilką ar žalsvą atspalvį. Naudojamas daugiausiai veido kaukėse, kur atlieka absorbento ir šveitiklio funkcijas. Kaolinas dėl absorbento savybių taip pat mažina kosmetikos priemonių tūrį, veikia kaip rišiklis. Jis  sugeria odos riebalus, padeda šveisti negyvas odos ląsteles, taip pat veikia kaip apsauginė priemonė (naudojimo metu). Nedirgina odos, tad tinka net jautrios odos savininkams. Ne tik saugus, bet puikus ingridientas.
Sodium Laureth Sulfate –  ingredientas, gaunamas iš etoksilinto laurilo alkoholio. Natrio laureto sulfatas yra naudojamas kaip paviršiaus aktyvumo medžiaga, putodaris ir valiklis įvairiuose odos ir plaukų prausikliuose. Šis  ingredientas dirgina odą, kemša poras ir gali pabloginti problematiškos odos būklę. Natrio laureto sulfatas nėra rekomenduojamas jautriai, sausai, pažeistai odai. Nerekomenduojama neviršyti 1 proc. koncentracijos kosmetikos gaminiuose.
Glycerin – natūraliai augaluose ir gyvūnuose randama medžiaga. Kosmetikoje naudojamas glicerinas, gautas iš natūralių šaltinių arba riebalų hidrolizės ar fruktozės fermetacijos būdu. Glicerinas drėkina odą, užtikrina normalų ląstelių atsinaujinimą ir stiprina apsauginį odos barjerą. Informacijos apie glicerino žalą nėra.
Lauryl Glucoside – paviršiaus aktyvumo medžiaga, kurios pagrindą cudaro cukrūs ir lipidai. Laurilo gliukozidas yra naudojamas kaip ploviklis veido ir kūno prausikliuose bei šampūnuose. nėra duomenų, kad laurilo gliukozidas galėtų erzinti odą, alergizuoti ar sukelti kitų neigiamų reakcijų.
Cocamidopropyl Betaine – Kokamidopropilo betainas –  yra sintetinė paviršiaus aktyvumo medžiaga (PAM), kuri išgaunama iš kokosų aliejaus. Naudojamas daugiausiai įvairiuose plovikliuose, nes veikia kaip paviršiaus aktyvumo medžiaga, valiklis ir putodaris, emulsiklis ir klampumo reguliavimo medžiaga. Ingredientas labai dažnas plaukų priežiūros priemonių ingredientas, jis naudojamas šampūnuose, kondicionieriuose, plaukų kaukėse. Kokamidopropilo betainas tirština priemonių tekstūrą ir švelnina aštresnių ploviklių sausinantį bei erzinantį efektą. Nors ingredientas nesausina odos ir yra kur kas švelnesnis už kitus ploviklius, jis gali išprovokuoti alergines reakcijas. Manoma, kad alergiją gali sukelti ne pats ingredientas, o jame atsirandančios priemaišos. Didesniais kiekiais kokamidopropilo betainas erzina akis. Kosmetikos formulėse su tam tikrais komponentais gali išskirti kancerogenus nitrozaminus.
CI 77891 – Titano dioksidas – kosmetinis dažiklis iš titano dioksido, UV spindulių absorbentas. Saugus.
Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate – kondicionuoja odą, saugus.
Sodium Polyacrylate – tirštiklis, minkštiklis, sudaro plėvelę ant odos, fiksuoja plaukus, emulsiklis. Galimai toksiškas, vidutinio saugumo.
Sodium Citrate – Natrio citratas – reguliuoja pH, chelatorius, antioksidantas. Saugus.
Parfum – už to slepiasi betkokie kvapikliai, kurių neprivaloma įvardinti. Tai gali būti ir saugūs ir nelabai kvepalai, tad neįvardinimas niekada nieko gero nežada.
Phenoxyethanol – populiarus konservantas, taip pat padeda fiksuoti kvepalus, veikia kaip repelentas, analgetikas. Fenoksietanolis yra naudojamas  įvairioms kūno priežiūros ir dekoratyvinės kosmetikos priemonėms. Naudojamas ir kaip konservantas, ir kaip kvepalų sudedamoji dalis. Fenoksietanolio poveikis odai ir sveikatai: ingredientas dirgina, gali sukelti kontaktinį dermatitą, yra toksiškas nurijus arba įkvėpus. Tyrimai su gyvūnais parodė, kad į organizmą patekęs fenoksietanolis gali pasižymėti mutageninėmis savybėmis. Vengtinas, pavojingas ir tikrai jo kosmetikoje neturėtų būti…
Sodium Benzoate – konservantas, kvepalų ingredientas, bet šis – saugus.
CI 42090 – mėlynas kosmetinis dažiklis (saugus), CI 47005 – dažiklis, CI 77499 – kosmetinis dažiklis (gaunamas iš geležies oksido).

Ar man patiko šis šveitiklis? Na, mano odai tiko ir patiko – nedirgino, oda buvo švelni ir išvalyta, viskas kaip ir gerai. Tik vis tik šveitiko granulės yra – jos ne ištirpstančios ir nepasakyčiau, kad per aštrios, bet vis tik yra, tad naudoti kas dieną ar net du kartus dienoje tikrai nepatarčiau. Net riebiai ir nejautriai odai užteks keturių-trijų kartų savaitėje. Tad nepadauginkite ir kasdien nerekomenduočiau naudoti.
Pati priemonė tikrai tiršta ir jos užtenka nedaug, bet ir įtrinti į odą ir nuplauti užteunka ilgiau nei paprastą prausiklį.
Mano odai tiko, bet nieko labai įspūdingo nepastebėjau. Man tiko, kaip šveitiklis, bet ne kasdienis prausiklis ar nepakeičiama priemonė.
Kvapas ne cheminis, turėtų tikti ir jautriai odai.
Vis tik kaina nėra pati mažiausia, bet, jei priemonė gera, būtų to verta. Bet sudėtis nerodo nieko, už ką bučiau pasiryžus tiek mokėti. Kaolinas puiku, bet tai nėra brangus ar retas ingridientas. Kaip ir glicerinas.
O nenaudingų medžiagų yra pakankamai daug. O ir baisusis koncervantas – fenoksinolis! Na, reiktų vengti jo, tad antrą kart nepirkčiau šio prausiklio. Sunaudojau, tiko, bet nieko įspūdingo, o keletas sudėties elementų atstumia. Deja.
Mano įvertinimas: 6,5/10
@dominykanav
@grozio_drakonas

Leave a Reply

Your email address will not be published.