Veido odos priežiūra

Japoniška dvasia alsuojanti veido kaukė su matcha arbata: IDC institute: matcha tea mask . (Kas ta ypatinga "matcha" ir su kuo ją valgyti. Detali kaukės apžvalga, sudėtis ir naminiai receptai)

img_7006
Ar žinote, kas tiksliai yra “matcha” arbata? Taip, ji žalia arbata, bet ji ruošiama ypatingai ir nėra tik viena iš žaliosios arbatos rūšių. Pirmiausia, arbatžolės matcha arbatai auginamos išskirtinai tik Japonijoje.
Tai yra sumalti žaliosios arbatos lapeliai – matcha milteliai gaminami iš itin aukštos kokybės japoniškos arbatos, vadinamos tencha. Matcha skonis turi stiprią žolinę natą – gerdami šią arbatą suvartojame pilną, sultingą arbatos lapą (be kotelio), tad tuo pačiu gauname ir maksimalų arbatoje esantį antioksidantų, kofeino ir vitaminų kiekį.
Matcha šaknys – Rytuose. Japonijoje matcha yra Arbatos kelio (chado) tradicijos dalis: ašis ritualo, skirto pagarbinti akimirkos laikinumui ir netobulumo grožiui. Pastaraisiais metais ji sėkmingai prigyja ir Vakaruose. Čia šią arbata geria kaip sveikatingumo eliksyrą, juo keičia kavą, su ja plaka kokteilius ar deda į pyragus, sriubas, kepsnius. Kartais matcha geriama kaip espresso – gaminamas mažas, bet labai koncentruotas jos kiekis.
2-matcha
Arbatlapiai keletą savaičių prieš renkant derlių uždengiami, taip paslepiant juos nuo saulės spindulių. Paslėpti nuo saulės, jie sukaupia daug chlorofilo, todėl gauname tokios ryškiai, sodriai žalios spalvos gėrimą, kaip jokia kita žalioji arbata. Taip pat šešėlyje augusiuose lapeliuose lieka daug amino rūgščių, kurios suteikia gėrimui pikantiško sodrumo ir saldumo. Tarp jų yra ir teaninas, kuris atpalaiduoja ir suteikia gėrėjui ramybės, tačiau jo nemigdo. Tokiu būdu dengiant arbatą kyla ir kofeino lygis juose. Lapelius nuskynus, pakaitinus karštais garais ir išdžiovinus, pašalinami koteliai ir visos gyslos, o arbatlapiai lėtai sutrinami akmeninėmis girnomis į ypač smulkią pudrą.
Tai arbata, turinti net tik daug kofeino, bet ir vitaminų, mineralų, amino rūgščių, chorofilo bei mega dozes antioksidantų. Būtent dėl mega dozių antioksidantų, kurių matcha arbatoje yra 137 kartus daugiau nei paprastoje žaliojoje arbatoje, matcha milteliai yra laikomi supermaistu. Antioksidantai mums yra svarbūs, nes kovoja su senėjimu ir įvairiomis infekcijomis, puolančiomis mūsų organizmą. Matcha arbatoje mokslininkai aptiko retą ir labai galingą  antioksidantą EGCg, kuris padeda kovoti su vėžiu. Ši arbata taip pat detoksifikuoja ir degina riebalus, todėl labai tinka žmonėms, kovojantiems su anstvoriu. Naudojant matcha greitėja termogenezės procesas ir taip yra greičiau deginamos kolorijos. Matcha taip pat mažina cholesterolio ir cukraus kiekį kraujyje, yra puikus vitamino C, seleno, chromo, cinko ir magnio šaltinis, gerina nuotaiką ir padeda sukoncentruoti dėmesį. Mokslininkai ištyrė, jog matcha arbata net ketvirtadaliu gali padidinti Jūsų fizinį ištvermingumą. Keli gurkšniai matcha arbatos ryte tikra ta žodžio prasme suteiks Jums sparnus visai dienai.
Taigi – neturėtų stebinti, kad ši arbata atkreipė ir kosmetikos gamintojų dėmesį.
Ir atkreipė mano, kaip pirkėjo, dėmesį. Pamačius “matcha” pavadinimą veido kaukėje iškart užsimaniau ją išbandyti, nes “matcha” tikrai atrodo tartum stebuklas.
Kas per kaukė?

Valomoji veido kaukė IDC Institute Japanese Tea Matcha 60 ml

description-image-201807121112026101161
Man ši kompanija nebuvo girdėta. Bet nemažai jos produktų Lietuvoje prekiauja pigu.lt, porą rinkinių yra ir eurokos elektroninėje parduotuvėje.
Aš pirkau pigu.lt ir originali kaina buvo 8,49eu, bet su didele nuolaida įsigijau už  3,95eu.
img_7005
Ką apie ją rašo?
Valomoji veido kaukė skirta visų tipų odai.
Savybės:

  • valo odą;
  • pagerina bendrą odos būklę;
  • pašalina negyvas ląsteles;
  • šalina riebalų perteklių.

Naudojimas: ant švarios, prausikliu nuvalytos odos užtepkite ploną sluoksnį kaukės, palaikykite apie 15 minučių. Švelniai nuvalykite, nusausinkite veidą ir patepkite raminamąja priemone arba jūsų pasirinktu kremu.
images
Viską taip ir darau. Ant švarios sudrėkintos odos tepu kaukę. Ji labai glotni be jokių gumulėlių – atrodo, kad tepu kažką kremiško, pasiskirsto labai lengvai, kvepia skaniai, bet natūraliai, žaliaja arbata.
Jausmas malonus, nors vietomis jaučiu šiokį tokį graužimą. Bet vis dėlto odos nesudirgino ir bandžiau jau porą kartų – veido oda ją priimė.
Po penkiolikos minučių nuplaunu vandeniu. Mano dauguma naudojamų veido kaukių būna su moliu ar skirtos riebiai probleminei odai, tad po jos veido oda lieka sausa, o plaunant šią, jausmas priminė, lyg būčiau plovus nuo veido kremo perteklių – tikrai nepasakyčiau, kad ji sausino ar išsiurbė visą drėgmę man iš odos. Žinoma, po jos norėjosi veido kremo, bet vis tiek ji paliko šiek tiek riebų pojūtį, kuris man nebuvo įprastas.
Kaip bebūtų, oda po jos – labai švelni ir glotni. Ar kažkas daug pakito? Abejoju. Tai nėra tas produktas, kuris padės mano probleminei odai, bet pojūtis po jos tikrai malonus – jaučiuosi, kaip po spa, oda švelni, kaip kūdikio užpakaliukas ir spindi.
Tai, kad ji skirta visų tipų odai, manau, yra tiesa. Dažnai vengiu tokių universalių produktų, nes jie beveik visada mano odai netinka, bet kartais susivilioju kokia priemone. Ją rinkčiausi dienomis, kai mano veido odai nėra labai išberta ar riebi, bet kai jaučiasi nualinta valiklių, šveitiklių, gydymo ir palytėta nuovargio. Ji ir drėkina, ir valo, ir atgaivina, ir suteikia švelnią odą. Tad normaliai odai, kaip ir sausesnei, irgi turėtų tikti.
tumblr_nrdntgRJk71ut1kpfo1_500
Vis tik skeptiškai žiūriu į visus žadamus gėrius – ar tikrai jau šis produktas toks natūralus, su tikra matcha ir tie visi antioksidantai pasieks mano organizmą? Laikas peržvelgti sudėtį. Kaina nedidelė, tai nebūtinai reiškia, kad produktas blogas, bet mano lūkesčiai nėra dideli…
img_7008
Ah, sudėtis labai ilga – man tai iš karto “raudonas” signalas – kuo mažiau priemaišų, tuo geriau. Galioja metus nuo atidarymo. Firma, jos savininkai, iš Barselonos. Priemonė sugalvota, sukurta Europoje, bet gaminta Kinijoje – ten daug pigiau gaminti kosmetiką. Dažniausiai tai būna dar vienas “raudonas” signalas, bet, kadangi kalbam apie Azijietišką arbatą, tai galėtų būti labai normalus sprendimas. O tai, kad ji sukurta Europoje, tartum kelia pasitikėjimą ir verčia tikėti(s), kad kaukė atitinka visus ES keliamus reikalavimus ir standartus, nes Kinijoje leidžiamos kenksmingos priemaišos, kurios pas mus uždraustos. Beje, Kinijoje privaloma kosmetiką bandyti ant gyvūnų, tad, liūdna, bet “cruelty free” (be žiaurumo) ženkliuku šis produktas puoštis neturi teisės.
Kaukė – vandens pagrindu (aqua) – tai labai įprasta ir normalu.
Toliau matome PARAFINUM LIQUIDIUM (mineral oil) – Mineralinis aliejus (mineral oil arba paraffinum liquidum) yra bespalvis, bekvapis aliejus, gaunamas iš naftos. Šis ingredientas sulaukia neigiamų atsiliepimų iš natūralios kosmetikos gamintojų dėl savo neaugalinės kilmės, bet daugelis šaltinių pabrėžia, kad mineralinis aliejus gali būti naudingas odai ir ne mažiau saugus už natūralius aliejus. Dėl šios priežasties jis nepaprastai populiarus kūdikiams ir vaikams skirtose odos priežiūros priemonėse. Mineralinis aliejus naudojamas: veido, rankų ir viso kūno kremuose (ypač skirtose sausos odos priežiūrai), kūdikiams skirtose odos priežiūros priemonėse, taip pat plaukų priemonėse ir dekoratyvinėje kosmetikoje. Mineralinio aliejaus poveikis odai ir sveikatai: mineralinis aliejus maitina ir minkština odą bei plaukus. Mineralinis aliejus yra vertingas ingredientas jautriai odai, nes nepasižymi dirginančiomis savybėmis.
GLYCERIN – gliceriną jau dauguma, matyt, žinome. Pats populiariausias odos drėkiklis. natūraliai augaluose ir gyvūnuose randama medžiaga. Kosmetikoje naudojamas glicerinas, gautas iš natūralių šaltinių arba riebalų hidrolizės ar fruktozės fermetacijos būdu. tai pagrindinis kremų ingredientas, kuris atlieka lubrikanto ir drėkiklio funkcijas. Jis pritraukia į odą drėgmę ir tokiu būdu drėkina. Glicerinas taip pat naudojamas kūno ar plaukų prausikliuose, veido valikliuose, dantų pastose ir t.t.glicerinas drėkina odą, užtikrina normalų ląstelių atsinaujinimą ir stiprina apsauginį odos barjerą . Informacijos apie glicerino žalą nėra. Mitas, kad glicerinas, naudojamas kremuose, ištraukia iš odos drėgmę nėra pagrįstas, nes glicerinas naudoja drėgmę iš kitų kremo ingredientų. Sausinantis poveikis pasireikštų, jei būtų naudojamas grynas glicerinas.
CETEARYL ALCOHOL -cetilo alkoholio ir stearilo alkoholio mišinys, gali būti augalinės arba sintetinės kilmės. Cetearilo alkoholis yra naudojamas kosmetikoje: kaip minkštiklis, emulsiklis, emulsijos stabilizavimo medžiaga, drumstiklis ir klampumo reguliavimo medžiaga. Ingredientas sutinkamas įvairiose kūno priežiūros ir dekoratyvinės kosmetikos priemonėse. Cetearilo alkoholio poveikis odai ir sveikatai: gali šiek tiek dirginti jautrią odą, ypač jei naudojamos didelės koncentracijos. Taip pat šiek tiek kemša poras.
MONTMORILLONITE – minkštas molio silikatas, absorbentas, šveitiklis, emulsiklis. Saugus.
PALMITIC ACID– riebioji rūgštis, minkštiklis, valiklis, kvepalų ingredientas. Saugus, bet gali kimšti poras.
STEARIC ACID – riebioji rūgštis, natūraliai randama gyvūniniuose ir augaliniuose riebaluose. Kosmetikos priemonėse ši medžiaga naudojama kaip emulsijos stabilizatorius, taip pat tirštiklis, minkštiklis, valiklis. Stearino rūštis naudojama: įvairiose kosmetikos priemonėse, dažniausiai įvairiems plovikliams – šampūnams, muilams, veido ir kūno prausikliams. Stearino rūgšties poveikis odai ir sveikatai: nėra duomenų, kad stearino rūgštis neigamai veiktų odą ar sveikatą. Stearino rūgštis minkština odą, padeda atkurti ir saugoti lipidinį sluoksnį. Gali kimšti poras.
DIMETHICONE – silikonas, minkštiklis, kondicionuoja odą. Saugus, bet gali kimšti poras.
STEARETH-21 –  minkštiklis. Saugus, bet gali pasitaikyti pavojingų priemaišų. Yra sudėtyje “Biodermos” mėlynoje serijoje ir dar daug kur – tad plačiai naudojimas.
STEARETH-2 – emulsiklis. Saugus, bet pasitaiko pavojingų priemaišų.
CAPRIC TRIGLYCERIDE –  tai švelnus ingredientas, kuris nedirgina ne tik odos, bet ir akių. Jį taip pat naudojamas maisto pramonėje. Tinka jautriai odai, taip pat problematiškai, nes nekemša porų bei pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis. Kaprilo/kaprio trigliceridai (caprylic/capric triglyceride) – triesteris iš kokosų aliejaus ir glicerino. kaip tirpikliai, tirštikliai ir emulsikliai, pasižymintys maitinamosiomis, priešuždegiminėmis savybėmis. Ingredientas kondicionuoja odos paviršių ir suteikia lubrikaciją be riebios plėvelės, todėl yra itin dažnas veido ir kūno kremų komponentas. Šį ingredientą taip pat galima sutikti lūpų dažuose, serumuose, kreminėse pudrose, BB ir CC kremuose. Kaprilo/kaprio trigliceridai lengvai prasiskverbia pro epidermį, todėl skatina kitų medžiagų – vitaminų, antioksidantų, drėkiklių pasisavinimą.
MANNAN – tai natūralus polisacharidas. Lietuviškuose tinklapiuose apie jį nieko neradau, bet anglų kalba pasisekė šiek tiek informacijos atkasti. Jis dažnai naudojamas korėjietiškoje kosmetikoje ir labiau rytuose. Šiaip labai švelnus, saugus ingridientas.
PHYTOSTERYL OLEATE – kondicionierius, galintis kimšti poras.
GLYCERYL STEARATE – lipidas, gaunamas iš glicerino ir stearino rūgščių (SE reiškia save emulsuojantis). Glicerilo stearatas SE yra naudojamas: kaip emulsiklis, minkštiklis, paviršiaus aktyvumo medžiaga įvairiuose kosmetikos gaminiuose, daugiausiai losjonuose, kremuose, kreminėse pudrose, prausikliuose. Glicerilo stearato SE poveikis odai ir sveikatai: ingredientas veikia kaip lubrikantas, jis suteikia odai švelnų pojūtį, minkština, sudaro barjerą, neleidžiantį odai sausėti. Duomenų apie neigiamą glicerino stearato poveikį sveikatai nėra.
Camellia sinensis leaf extract – štai pagaliau ir atsiranda žalioji arbata. Aišku, man liūdna, kad tik dabar, tai tikrai nežinau, kiek jos puikių savybių gali pasiekti vartotoją, jei koncentracija nėra didelė. Bet gal klystu? Žaliosios arbatos arbatžolių ekstraktas. Tai antioksidantas, saugo odą nuo aplinkos poveikio, drėkina, tinka problemaiškos odos priežiūrai, pasižymi antibakterinėmis savybėmis.
mentha arvensis leaf extract  – Dirvinių mėtų lapų ekstraktas – antioksidantas, veikia antibakteriškai, natūralus kvėpiklis.
PELARGONIUM GRAVEOLENS  – Maloniųjų pelargonijų aliejus – tonikas, antioksidantas, pasižymi antibakteriniu poveikiu, kondicionuoja odą. Gali erzinti odą.
CHRYSANTHEMUM INDICUM EXTRACT – dar vienas geras augalinis ekstraktas. Chrizantemos naudojamos ir gydymo tikslais, veikia antibakteriškai, skatina kraujotaką…

SOPHORA ANGUSTIFOLIA ROOT EXTRACT – šio augalo šaknų ekstraktas veikia antibakteriškai ir yra žinomas, kaip gydantis aknę.

PORTULACA OLERACEA EXTRACT – Paprastosios portulakos ekstraktas – pasižymi priešuždegiminiu poveikiu, analgetikas, ramina odą.
ALOE BARBADENSIS – Tikrasis alavijas – augalinė medžiaga iš alavijų, drėkina, ramina, suteikia gaivinamąjį poveikį, kvepalų ingredientas.

BUTYLENE GLYCOL – Butileno glikolis (butylene glycol) – yra vienas iš butanediolų, vienas dažniausių kosmetikoje sutinkamų tirpiklių ir drėkiklių. Butileno glikolis kosmetikoje naudojamas: nes gerina priemonės padengimą, veikia kaip tirpiklis, saugo priemones nuo išdžiūvimo ir drėkina odą. Butileno glikolio poveikis odai ir sveikatai: butileno glikolis gali dirginti odą, šiek tiek kemša poras, retais atvejais pasitaiko jautrumo reakcijų ir odą išberia mažais spuogeliais. Ingredientas nėra toksiškas, jis naudojamas ir maisto pramonėje.
PHENOXYETHANOL – Fenoksietanolis, galimai toksiškas, netinka naudoti aplink burną, koncervantas. Fenoksietanolis (phenoxyethanol) – populiarus konservantas, taip pat padeda fiksuoti kvepalus, veikia kaip repelentas, analgetikas. Fenoksietanolis yra naudojamas: įvairioms kūno priežiūros ir dekoratyvinės kosmetikos priemonėms. Naudojamas ir kaip konservantas, ir kaip kvepalų sudedamoji dalis. Fenoksietanolio poveikis odai ir sveikatai: ingredientas dirgina, gali sukelti kontaktinį dermatitą, yra toksiškas nurijus arba įkvėpus. Tyrimai su gyvūnais parodė, kad į organizmą patekęs fenoksietanolis gali pasižymėti mutageninėmis savybėmis. Kiti fenoksietanolio pavadinimai. Šito ingridiento venkite.
XANTHAN GUM – Ksantano derva, emulsiklis, rišiklis, PAM, gelifikantas, klampumo reguliavimo medžiaga. Saugus.

Hydroxyethylcellulose – rišiklis, tirštiklis, emulsijos stabilizatorius, sudaro plėvelę, saugus.

ALLANTOIN  – Alantoinas (allantoin) – natūraliai augaluose, bakterijose ir gyvūnuose randama medžiaga, kuri saugo, ramina ir kondicionuoja odą. Šlapalo pašalinis produktas. Alantoinas yra naudojamas: įvairiose kosmetikos priemonėse ir dermatologinėje kosmetikoje dėl raminančių odą savybių. Medicinoje taip pat naudojamas žaizdų ir opų gydymui. Alantoino poveikis odai ir sveikatai: tai saugus, nedirginantis, nealergizuojantis ingredientas, kuris ramina, gydo ir saugo odą. Alantoinui taip pat priskiriamos antialerginės, odos regeneraciją skatinančios savybės. Tyrimai: 2009 metų tyrimas parodė, kad alantoinas veiksmingai gydo atopinį dermatitą.
TRIETHANOLAMINE – yra stiprus šarmas, kosmetikoje naudojamas pH reguliavimui ir taip pat kaip kvepalų ingredientas ir paviršiaus aktyvoji medžiaga. Trietanolaminas yra naudojamas: įvairiose kosmetinėse priemonėse, nuo odos priežiūros iki dekoratyvinės kosmetikos, taip pat dantų pastose, šampūnuose ir kvepaluose. Trietanolamino poveikis odai ir sveikatai: tai odą dirginantis ingredientas, potencialus alergenas , kuris Europos Sąjungoje yra ribojamas , nenuplaunamose priemonėse koncentracija negali siekti 2,5 proc., jo neleidžiama naudoti sudėtyje su nitrozaminus išskiriančiomis medžiagomis. Kaip rašoma CIR pranešime, trietanolaminą saugiausia naudoti priemonėse, kurios yra nuplaunamos arba nėra naudojamos dažnai ir ilgą laiką. Tyrimas su pelėmis parodė, kad trietanolaminas gali skatinti auglių susidarymą. Tyrimai: – 1996 metais tyrimas parodė, kad trietanolaminas sukelia kontaktinį dermatitą. 2001 metais tyrimas su kremais nuo saulės, o 2007 metais – su ausų lašais taip pat parodė, kad ingredientas potencialus konktatinio dermatito sukėlėjas.
FRAGRANCE– kvepalų sudėtis yra laikoma komercine paslaptimi, todėl gali už to slėptis geri arba blogi ingridientai.
CHROMIUM OXIDE GREENS – chromo oksidas, žalias kosmetinis dažiklis, CI 77288, galimai toksiškas. Bet jo čia labai mažai, o ir jis naudojamas dekoratyvinėje kosmetikoje.
INIKA Certified Organic Eye Pencil 1_2g Emerald
 
Štai ir viskas. Gerokai privargau, kol tokio ilgio sudėtį išmėsinėjau, bet tikiuosi, jog buvo verta. Sudėtis nėra labai bloga, bet nėra ir labai gera. Aptikom ir tikrai puikių natūralios kilmės ekstraktų, drėkiklių ir saugių medžiagų, bet fenoksietanolio geriau vengti iškart, o ir esti poras kemšančių, galimai dirginančių ingridientų, bei būtų geriau, jei būtų apsiėję be kvapiklio ir dažiklio.
Tai neblogas variantas už nedidelę akcijinę kainą. Ypač nepretenzingai, normaliai odai, kuriai tiesiog norisi kartais pasilepinti. Vis tik turint itin sausą, ar itin probleminę odą – tai nebus geriausias variantas.
Savo turimą kaukę išnaudosiu, bet antrą kartą, abejoju, ar pirkčiau. Pati matcha arbata yra brangi, bet ji tikrai labai naudinga ir puiki tiek mūsų grožiui iš vidaus, tiek iš išorės. daug labiau rekomenduočiau įsigyti matchos miltelių, arbatos ir darytis arbatas, o ir maišytis kaukes savo odai.
Tikrai nebijokit patys eksperimentuoti ir kurti sau produktų – tie, kurie stovi parduotuvių lentynose, dažniau yra kur kas prastesni, nei tai, ką galit susimaišyti patys. Siūlau paieškoti ir moliu, ir matchos, nusipirkti natūralaus alijošiaus gelio, kosmetinio glicerino, natūralaus jogurto….galite sutrinti ir aktyvintą angliuką – tikrai variacijų tūkstančiai, o žinosite, ką dedate sau ant odos. Užtruksite kiek ilgiau, bet ir pats procesas labai smagus. Pati bandau ir bandysiu – būtinai pasidalinsiu savo spalvingais atradimais.
Štai dar daugiau patarimų, kaukei su matcha pasigaminti namuose:
Įsigykite kokybiškų matcha miltelių. (pora variantų: skoniskvapas
Ir tada šaukštelį ar du maišykite su ingridientais, kurie labiausiai tiks Jūsų odai.
Turint sausą, senstančią odą – galit pasidaryti puikią kaukę, maišant su kokosų aliejaus šaukšteliu.
Levandų aliejus – ramins, arbatmedžio – gydys aknę ir problemines vietas. Galite ir šiaip įlašinti mėgiamo veido aliejaus ar serumo – nebijokite naudoti kaukei to, ką jau turite. Gėlių hidrolatai irgi puikiai tiks – rožių vanduo, ramunėlių vanduo (gali ir koncentruotą arbatą naudoti), levandų vanduo, snapučių, mėtų vanduo…
Šaukštelis medaus – antibakteriškas veikimas, gydymas ir raminimas odos. Jei tik nesat alergiški – medus puikus kaukėse, tik reiks pakęsti lipnumą, geriau prieš tai palydyti medų.
Jau mano minėtas ir labai mėgstamas – natūralus jogurtas. Svarbu, kad būtų nesaldintas ir be priedų. Pats savaime jau drėkins odą, jo baltymai veiks raminančiai, darys ją glotnią, elastingesnę. Beje, išimtas iš šaldytuvo, maloniai šaldys veido odą. Ir man patinka jo konsistencija kaukei (nepirkite per daug lieso).
Citrinžolė yra puikus pagalbininkas valyti odą – ypač probleminę.
Nebijokite ir žalio kiaušinio. Ypač, jei jis iš kaimo ir ekologiškas. Galit naudoti jį visą, o gali tik baltymą ar trynį. Trynys giliai ir stipriai drėkina, o baltimas sutraukia poras, mažina raukšles ir didina elastingumą.
O aloe vera – labai drėkins, gydys ir ramins sudirgusią odą – alijošius Jums tikrai taps draugu, patikėkit.
Galite pridėti vandens, jei gaunasi per tiršta kosnsistencija. Pridėkite ir molių, jei norisi. Varijuokite.
Užtepkite, palaikykite 10-15min ir nuplaukite. Patepkite mėgstamu kremu. Viskas. Spa namuose.
rsz_shutterstock_432751933-300x200@2x
O ar jūs bandėt matcha arbatą? Ar Jums patiko jos skonis? Ar tikite, kad ji tokia naudinga? Gal bandėt kosmetikos su ja? O gal net šią mano aptartą kaukę? Labai džiaugčiausi, jei pasidalintumėte patirtimi.
 
@dominykanav
@grozio_drakonas
img_3594-2

Leave a Reply

Your email address will not be published.