Veido odos priežiūra

Glikolio rūgšties stebuklai ir "The Ordinary" glikolio veido tonikas 7% : kas, kaip ir kur?

Noriu Jums papasakoti apie ką tik išbaigtą glikolio rūgšties toniką  iš “The Ordinary” kompanijos asortimento bei papasakoti, kas gi ta stebuklinga glikolio rūgštis, kaip ji veikia, kokia koncentracija tinkamiausia Jūsų odai… apie viską čia rasite:

Apie Glikolio Rūgštį

Glikolio rūgštis – tai gamtinė medžiaga, išgaunama iš cukranendrių, vynuogių ir kitų augalų. Odos šveitikliai, pagaminti glikolio rūgšties pagrindu, plačiai naudojami kosmetikoje ir procedūrose, nes minkštai nuvalo negyvas odos ląsteles,  spartina ląstelių atsinaujinimą ir užkerta kelią odos senėjimui. Tačiau per didelės glikolio rūgšties dozės gali sudirginti odą.
glycolicacidvslacticacidGlikolio rūgštis turi mažiausią visų AHA rūgščių dalelių dydį, todėl ją oda lengviausiai sugeria. Ją naudojant oda yra drėkinama, tampa minkštesne, pagražėja odos spalva.
Kosmetikos priemonės su glikolio rūgštimi rekomenduojamos norint suminštinti ir išlyginti odą, neleisti susidaryti spuogams, išlyginti raukšles, taip pat sumažinti likusius nuo spuogų randus, pigmentaciją ir strijas.

Glikolio rūgštis yra pati efektyviausia iš visų AHA, nes ji prasiskverbia į giluminius odos sluoksnius ir turi, palyginus,  mažas molekules.

Kosmetikos priemonėse jos koncentracija nevienoda: nuo 5 iki 70 procentų. Tai priklauso ar priemonės skirtos odai valyti bus naudojamos namuose ar kosmetikos kabinetuose.
JAV kosmetikos produktai, turintys daugiau kaip 10 procentų glikolio rūgšties, laikomi vaistais.

Glikolio rūgšties poveikio mechanizmas tinka ne tik spuoguotos odos gydymui, bet ir gerai lygina smulkiąsias raukšleles, blukina pigmentines dėmes, švelnina strijas.
Glikolio rūgštis skatina kolageno sintezę. Todėl naudojant oda atsigauna, raukšlelės išsilygina. Anot mokslininkų, valymo procedūros su AHA taip pat skatina odą spartesnei kolageno gamybai. Derma pradeda augti, pastorėja, ir senėjimo požymiai tampa ne tokie ryškūs. Glikolio rūgšties poveikis ilgalaikis.

The Ordinary Glikolio rūgšties tonikas 7%. 

Glikolinė rugštis yra alfahidroksi rūgštis, kuri pasižymi odą šveičiančiomis savybėmis. Šis tonikas švelniai pašalina suragėjusias ląstelės ir gerina odos spalvą bei tekstūrą. Rezultatas gerėja su kiekviena diena.

img_1294Toniko sudėtyje esantis Tazmanijos pipiro uogos deryvatas padeda sumažinti odos sudirgimą, kurį gali sukelti rūgštis.  Šis deryvatas yra augalinis, todėl jo spalva gali skirtis skirtinguose pakuotėse.Tonikas yra vos šviesiai oranžinis ir tai dėl Tazmanijos pipirų uogų, jokių dirbtinių dažiklių nėra.  Ginkmedžio šaknis bei alavijas ramina odą bei suteikia švytėjimą.

Reikia atkreipti dėmesį, kad šis tonikas nerekomenduojamas pažeistai ir labai jautriai odai. Būtina naudoti apsaugą nuo saulės produkto naudojimo periodu, nes rūgštys jautrina odą saulės spindulių atžvilgiu.

Naudoti rekomenduojama vakarais ir ne dažniau nei kartą per dieną. Po odos nuvalymo, sudrėkinkite toniku odos diskelį ir perbraukite veido bei kaklo odą. Nuplauti nereikia. Venkite paakių zonos. Po toniko naudoti įprastas veido priežiūros priemones.

img_1292-1Tonikas be alkoholio, be aliejų, be silikonų, be riešutų pėdsakų, be gliuteno.
Veganiškas, netestuota produkcija su gyvūnais.

Serumas rūgtinis, jo ph 3.5-3.7, o pKa 3.6.
Kuo žemesnis pKa, tuo stipresnė yra rūgštis. Kai pH ir pKa yra panašus – priemonė yra efektyviausia, o dirginimas mažiausias,  nes tai idealus druskų ir rūgščių balansas.
Kiekviena oda kitokia ir turi skirtingo stiprumo imunitetą. Jei naudosite AHA rūgštis per dažnai ar per daug, per didelės koncentracijos – oda gali sudirgti. Taip būti neturėtų, todėl tokiu atveju reiktų naudoti rečiau arba rinktis mažesnės koncentracijos priemonę ir palaipsniui didingi koncentraciją. Riebi oda turės didesnį imunitetą nei sausa, plona, jautri oda.
Šio toniko yra tik viena koncentracija (variantas), bet jis gana universalus. Pakankama koncentracija, kad priemonė būtų veiksminga ir tiktų kasdieniam naudojimui namuose, bet ne tokia aukšta, kad oda luptųsi ar būtų dirginama. Daugumai tonikas tiks, jei kiek dirgina, reiktų naudoti rečiau ir pratinti odą palaipsniui.
Dažniausiai patariama pradėti nuo žemesnės nei 8proc. koncentracijos ir odai pripratus kilti iki 8-10 procentų stiprumo nuolatiniam naudojimui. Tad šis tonikas yra optimalus visiems.

Toniko Sudėtis


Aqua (Water)
– vanduo,
Glycolic Acid – Glikolio rūgštis ,
Rosa damascena flower water– Damaskinių rožių žiedų vanduo, antioksidantas, kvepalų ingredientas, kvapų sugėriklis
Centaurea cyanus flower water – Rugiagėlių žiedų vanduo, drėkiklis, ramina, kondicionuoja odą
Aloe Barbadensis Leaf Water – sultys, spaudžiamos iš alavijo, drėkiklis, ramina, suteikia gaivinamąjį poveikį, kvepalų ingredientas
Propanediol – Propandiolas kosmetikoje naudojamas kaip tirpiklis, itin naudingas priemonėse su dideliu kiekiu aktyviųjų ingredientų, pavyzdžiui, vitaminais ar rūgštimis, nes skatina jų patekimą į odą. Pasižymi drėkinančiomis savybėmis, taip pat reguliuoja priemonių klampumą. Tai saugus ingredientas sveikatai ir nedirginantis, kai naudojamas rekomenduojamomis koncentracijomis (ne daugiau 50 proc., o kosmetikoje tokios koncentracijos nėra naudojamos).
Glycerin – natūraliai augaluose ir gyvūnuose randama medžiaga. Kosmetikoje naudojamas glicerinas, gautas iš natūralių šaltinių arba riebalų hidrolizės ar fruktozės fermetacijos būdu. Glicerinas drėkina odą, užtikrina normalų ląstelių atsinaujinimą ir stiprina apsauginį odos barjerą
Triethanolamine – yra stiprus šarmas, kosmetikoje naudojamas pH reguliavimui ir taip pat kaip kvepalų ingredientas ir paviršiaus aktyvoji medžiaga. Trietanolaminas yra naudojamas įvairiose kosmetinėse priemonėse, nuo odos priežiūros iki dekoratyvinės kosmetikos, taip pat dantų pastose, šampūnuose ir kvepaluose. Tai odą dirginantis ingredientas, potencialus alergenas, kuris Europos Sąjungoje yra ribojamas, nenuplaunamose priemonėse koncentracija negali siekti 2,5 proc., jo neleidžiama naudoti sudėtyje su nitrozaminus išskiriančiomis medžiagomis.
Aminomethyl Propanol – reguliuoja pH, kvepalų ingredientas, gali šiek tiek erzinti odą. Panax Ginseng Root Extract – Tikrojo ženšenio šaknies ekstraktas, antioksidantas, skatina žaizdų gyjimą, minkštiklis.
Tasmannia Lanceolata Fruit/Leaf Extract – kondicionuoja odą.
Aspartic Acid – Asparto rūgštis -antistatikas, kondicionuoja plaukus, kvepalų ingredientas. Saugus.
Alanine – amino rūgštis, svarbiausia sudedamoji baltymų esančių visame žmogaus kūne dalis. Alaninas yra naudojamas: įvairiose kosmetikos priemonėse, bet dažniausiai kremuose nuo raukšlių bei priemonėse jautriai ar pažeistai odai. Alaninas suriša vandenį, pasižymi antioksidacinėmis savybėmis, padeda atsinaujinti pažeistai odai., Glycine – antistatikas, kondicionuoja plaukus ir odą, plaukų balzamas.
Serine -antistatikas, minkštiklis, kvepalų ingredientas.
Valine – amino rūgštis, antistatikas, plaukų balzamas.
Isoleucine – antistatikas, kvepalų ingredientas, kondicionuoja odą ir plaukus.
Proline – yra amino rūgštis, tai odai identiškas ingredientas, naudojamas, siekiant paskatinti odos atsinaujinimo procesus. Prolinas kosmetikoje naudojamas  daugiausiai kremuose nuo raukšlių. Taip pat naudojamas šampūnuose, kondicionieriuose, kaukėse kaip plaukų kondicionavimo medžiaga. Tai odai identiškas ingredientas, kuris pasižymi antioksidacinėmis ir odos atsinaujinimo procesus skatinančiomis savybėmis. Tyrimai rodo, kad naudojamas kartu su leucinu ir glicinu jis padeda kovoti su raukšlėmis Threonine – antistatikas, kvepalų ingredientas, fiksuoja plaukus, plaukų balzamas, Histidine – amino rūgštis, antistatikas, plaukų balzamas, kondicionuoja odą
Phenylalanine – antistatikas, kvapų sugėriklis, kondicionuoja odą ir plaukus,
Glutamic Acid – drėkiklis, antioksidantas, kvepalų ingredientas, kondicionuoja odą ir plaukus,
Arginine – antioksidantas, antistatikas, skatina žaizdų gijimą,
PCA – drėkiklis, drėgmę palaikanti medžiaga,
Sodium PCA – antistatikas, drėkiklis, kondicionuoja odą,
Sodium Lactate – keratolitikas, drėkiklis,
Fructose – drėkiklis,
Glucose – drėkiklis, kondicionuoja odą ir plaukus
Sucrose – drėkiklis, ramina odą ir kondicionuoja,
Urea – šlapalas, drėkiklis, pasižymi priešuždegiminiu poveikiu, saugo ramina, kondicionuoja odą
Hexyl Nicotinate – antistatikas, minkštiklis, kondicionuoja odą,
Dextrin – rišiklis, klampumo reguliavimo medžiaga, absorbentas,
Citric Acid – alfa hridroksi (AHA) tipo rūgštis gaunama iš citrusinių vaisių sulčių. Citrinos rūgštis yra naudojama: įvairiuose kosmetikos gaminiuose, kaip pH reguliuojanti medžiaga. Citrinos rūgštis taip pat gali būti naudojama odą eksfolijuojančiose priemonėse, nes pasižymi keratolitinėmis bei šviesinančiomis savybėmis. Taip pat citrinos rūgštis maskuoja nemalonius kvapus. Citrinos rūgšties poveikis odai ir sveikatai: citrinos rūgšis yra saugi naudojimui, bet didesnės ir pakartotinės dozės gali sukelti dirginimą, sausėjimą (ne tik odos, bet ir plaukų). Taip pat jei citrinos rūgštis naudojama kaip keratolitikas, oda gali tapti jautresnė saulės spinduliams, todėl papildomai reiktų naudoti UV apsaugą.
Polysorbate 20 – ingredientas, gaunamas iš lauro rūgšties, gali būti išgautas iš kokosų aliejaus bei vaisių ar uogų. Polisorbatas 20 kosmetikoje naudojamas: daugiausiai įvairiuose odos prausikliuose bei valikliuose taip pat plaukų šampūnuose kaip paviršiaus aktyvumo medžiaga, suteikianti valomąsias savybes. Polisorbatas 20 kosmetikoje taip pat atlieka tirpiklio ir emulsiklio funkcijas.,
Gellan Gum – emulsijos stabilizatorius, klampumo reguliavimo medžiaga, suformuoja plėvelę,
Trisodium Ethylenediamine Disuccinate – reguliuoja pH,
Sodium Chloride – druska – klampumo reguliavimo medžiaga, mažina tankinį tūrį, bet sausina odą ir plaukus, kemša poras.
Hexylene Glycol – tirpiklis, emulsiklis, PAM, kondicionuoja odą,
Potassium Sorbate – konservantas,
Sodium Benzoate – konservantas, kvepalų ingredientas
1,2-Hexanediol – tirpiklis, drėkiklis, konservantas
Caprylyl Glycol – minkštiklis, drėkiklis, plaukų balzamas.

Kur ir kokia kaina?

Kur įsigyti? Siųstis patarčiau iš oficialaus puslapio – be muitų ir nemokamas siuntimas, jei pirksite bent keletą produktų. čia Kaina čia. – 8,70eu už 240ml produkto.
Lietuvoje galima įsigyti čia už 9,70eu.
a-dupe-for-pixi-glow
PS:. teko labai daug girdėti, kad šis “Ordinary” tonikas yra lygiavertis pigesnis atitikmuo garsiajam “Pixi” tonikui “Glow Toner”.

Mano įspūdžiai:

Išnaudojau per kokį pusmetį, tad produkto tikrai daug ir užtenka ilgam.
Kaina puiki ir tikrai to verta.
Pakuotė patogi – dangtukas pasisuka ir pilasi, o tada užsisuka ir stovi tvirtai užsuktas vonioje. Tikrai patogu naudoti ir pakuotei neturiu jokių priekaištų.
Mano odos nedirgino. Maniškė riebi ir linkusi į aknę, man nei graužė, nei kažkokie pašaliniai poveikiai pasireiškė. Nebent pažeistose vietose galėtų graužti. Bėgant laikui naudojau kartu su pieno rūgšties serumu iš “The Ordinary”, kurį čia esu jau aprašiusi. Mano odai tiko ir patiko.
Naudojau beveik kiekvieną vakarą. Rytais nenaudodavau, nes rinkdavausi vitamino C pripildytas priemones, o vitamino C su rūgštimis poruoti nereikėtų. Be to, rūgštys paverčia odą jautresnę saulei, todėl vakaras tinkamesnis, o ryte reiktų naudoti apsaugą nuo saulės. Žiemą nenaudojau, bet vasarą, pavasarį – būtinai.
Naudojau tokia tvarka: nuvalau makiažą, prausiu veido odą su prausikliu, švelniai nušluostau, tada valau veido bei kaklo odą su šiuo toniku suvilgytu vatos padeliu, tada tepu kitus serumus –  pieno rūgštį, hialuroną, tada tepu veido kremą, veido aliejų, paakių kremą.
Tai cheminis veido odos šveitimas, tad tikrai matau, kad pagerino odos būklę – suteikė skaistumo, padėjo kiek aptvarkyti inkštirus, nublukinti randelius, suvienodinti odos spalvą, sumažinti bėrimus, odos nelygumus… Tai nebuvo kažkoks akivaizdus ir greitas efektas, bet ilgainiui naudojant mačiau, kad odos būklė geresnė ir oda labiau patenkinta, švytinti. Naudoju daug priemonių ir jas kombinuoju, tad nesakyčiau, kad kaltas tik šis vienas tonikas, bet man jis tikrai patiko.
Dabar pabaigiau iki paskutinio lašo, bet tikrai užsisakysiu vėl ir manau, kad tai puikus kokybės ir kainos santykis bei puiki, veiksminga priemonė. Tad 10/10 be jokios reklamos.
@grozio_drakonas
https://www.instagram.com/grozio_drakonas/
FB: https://www.facebook.com/neisvaizdusdrakonas/
@dominykanav
https://www.instagram.com/dominykanav/
cropped-img_3594-21.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.