Kremai,  Serumai,  Veido odos priežiūra

"Eveline" (youth activator) koncentruotas paakių kremas-serumas (su vitaminu C, hialuronu)

img_3127
Šitas kremukas-serumiukas maloniai nustebino. Jau naudoju antrą pakuotę ir kita papildoma dar stalčiuje guli…Na, patiko. Naudoju rytais, o vakarais renkuosi kažką “sunkesnio”, beje vakarais naudoju priemones su bha ir aha rūgštimis, o vitaminas C su tokiom rūgštim nedraugauja, tad naudoju produktus su vitaminu C iš ryto. (jei norit paskaityti daugiau apie kosmetikoje naudojamų medžiagų poravimą: https://kosmetikoslabirinte.wordpress.com/2018/07/04/svarbu-zinoti-apie-veido-odos-prieziura-priemoniu-naudojimo-eiliskumas-sveitimas-ir-veikliuju-medziagu-kombinavimas/ )
Šis paakių kremas-serumas yra labai lengvas ir įsigeria, bet ir drėkina. Jei oda sausa, ypač paakių, tai norėsis naudoti kaip serumą, o šalia kokį riebesnį paakių kremą. Man šio pakanka, nes mano oda riebi ir po makiažu man toks drėkinimas kolkas pakankamas. 
xf916810aa43741d545099047e50ec1a0_262_1.jpg.pagespeed.ic.f8rhpAMA77
Rašo, kad padeda kovoti su tamsiais ratilais po akimis, mažina paburkimą, drėkina, gerina mikrocirkuliaciją. 
Visai nedirgina akių. Rašo, kad galima tepti ir akių vokus – irgi nedirgina, tad tai puiku. Patogi pakuotė, užtenka tikrai pakankamai ilgam. Žinoma, tai ne beorė pompa, bet nebloga ir patogi tūbelė. 
Perku “Eurokos” , kaina 5,49eu (be nuolaidų). 
15ml.

Koncentruotos priemonės sudėtyje esančios veikliosios medžiagos atgaivina odą. Ji aprūpina odą maitinamosiomis medžiagomis. Dėka išskirtinio veikliųjų medžiagų derinio serumas saugo odos ląstelių DNA, drėkina ir atkuria odą. Koncentruota priemonė glotnina odą ir suteikia švelnumo.
Sudėtyje yra
Vitamino C, hialurono rūgšties.
Naudojimas
Kiekvieną rytą ir vakarą tepkite švarią akių vokų odą ir odą aplink akis.

img_7194
O kaip sudėtis?
Aqua – vanduo,
octyldodecanol  – yra ilgos grandinės riebusis alkoholis. Tai bespalvis, bekvapiklis, tirštas skystis. Naudojamas: kaip minkštiklis, tirštiklis ir emulsiklis įvairiose kosmetikos priemonėse, nuo skirtos odos priežiūrai iki dekoratyvinės kosmetikos. Ingredientas padeda palaikyti priemonių tekstūros vientisumą ir neleidžia atsiskirti aliejams ir skysčiams. Jis yra saugus sveikatai, bet gali erzinti odą (net ir nedidelės koncentracijos), ypač aplink akis. glyceryl stearate SE – ipidas, gaunamas iš glicerino ir stearino rūgščių (SE reiškia save emulsuojantis). Glicerilo stearatas SE yra naudojamas: kaip emulsiklis, minkštiklis, paviršiaus aktyvumo medžiaga įvairiuose kosmetikos gaminiuose, daugiausiai losjonuose, kremuose, kreminėse pudrose, prausikliuose. Glicerilo stearato SE poveikis odai ir sveikatai: ingredientas veikia kaip lubrikantas, jis suteikia odai švelnų pojūtį, minkština, sudaro barjerą, neleidžiantį odai sausėti. Duomenų apie neigiamą glicerino stearato poveikį sveikatai nėra. ceteareth-20 – emulsiklis, PAM (skatina kitų medžiagų patekimą į odą), pasitaiko pavojingų priemaišų, nenaudoti pažeistai odai.
c10 18 triglycerides – tirpiklis, minkštiklis, kondicionuoja odą. Gali kimšti poras.
cetearyl alcohol  – cetilo alkoholio ir stearilo alkoholio mišinys, gali būti augalinės arba sintetinės kilmės. Cetearilo alkoholis yra naudojamas kosmetikoje: kaip minkštiklis, emulsiklis, emulsijos stabilizavimo medžiaga, drumstiklis ir klampumo reguliavimo medžiaga. Ingredientas sutinkamas įvairiose kūno priežiūros ir dekoratyvinės kosmetikos priemonėse. Jis gali šiek tiek dirginti jautrią odą, ypač jei naudojamos didelės koncentracijos. Taip pat šiek tiek kemša poras. glycine soja oil – Gauruotųjų sojų aliejus – minkštiklis, drėkiklis, antioksidantas, kemša poras. caffeine – antioksidantas, kvapiklis, kondicionuoja odą, gali mažinti paburkimą, skatinti kraujotaką. sodium hyaluronate – Hialurono rūgštis – identiškas odai drėkiklis, antistatikas, kondicionuoja odą.
phenoxyethanol – populiarus konservantas, taip pat padeda fiksuoti kvepalus, veikia kaip repelentas, analgetikas. Fenoksietanolis yra naudojamas: įvairioms kūno priežiūros ir dekoratyvinės kosmetikos priemonėms. Naudojamas ir kaip konservantas, ir kaip kvepalų sudedamoji dalis. Fenoksietanolio poveikis odai ir sveikatai: ingredientas dirgina, gali sukelti kontaktinį dermatitą, yra toksiškas nurijus arba įkvėpus. Tyrimai su gyvūnais parodė, kad į organizmą patekęs fenoksietanolis gali pasižymėti mutageninėmis savybėmis. Ethylparaben – konservantas (EU ribojamas), kenkia endokrininei sistemai. Methylparaben – konservantas, neigiamai veikia endokrininę sistemą. Propylparaben – konservantas, toksiškas, kenkia endokrininei sistemai.
Butylparaben – konservantas, pažeidžia endokrininę sistemą, gali sukelti alergiją, dideliais kiekiais – toksiškas. Propileno glikolis (propylene glycol) – organinis alkoholis, gaunamas iš naftos, plačiai naudojamas kosmetikoje. Propileno glikolis yra naudojamas: kaip tirpiklis, drėkiklis, klampumo reguliavimo medžiaga įvairiose kosmetinėse priemonėse, skirtose odai ir plaukams. Propileno glikolio poveikis odai ir sveikatai: ingredientas yra saugus naudojimui kosmetikoje, bet didelės dozės gali būti toksiškos vidiniam vartojimui. Didesni kiekiai kosmetikoje gali dirginti jautrią odą bei erzinti akis. Ingrediento nerekomenduojama naudoti pažeistai odai. Egzema sergantys žmonės, turėtų vengti didesnių nei 2 proc. koncentracijų kosmetikoje. Panthenol – Pantenolis, provitaminas B5, drėkiklis, pasižymi gydomosiomis savybėmis, naudingas.  Euphrasia officinalis extract – Vaistinių karpažolių ekstraktas – tonikas, pasižymi raminančiomis, prieuždegiminėmis savybėmis, standinamoji medžiaga – saugus, gali tik kiek dirginti odą.
Acacia seyal gum – drėkiklis, suformuoja plėvelę, kvepalų ingredientas, kvapų sugėriklis, galimai citotoksiškas. Potassium sorbate – saugus konservantas.
Ethylhexylglycerin – minkštiklis, konservantas. Saugus.
Dmdm hydantoin – konservantas, toksiškas, erzina akis ir plaučius. išskiria formaldehidą, potencialus kacerogenas, toksiškas, erzina akis ir plaučius. Erzina odą.
Tocopheryl acetate – vitaminas E, antioksidantas, drėkiklis, kondicionuoja odą, pasitaiko pavojingų priemaišų, gali truputį erzinti odą. Ozokerite – vaškas, gaunamas iš mineralų arba naftos. rišiklis, emulsijų stabilizatorius, klampumo reguliavimo medžiaga, drumstiklis, saugus. Hydrogenated vegetable oil  – minkštiklis, klampumo reguliavimo medžiaga, kemša poras. Cera alba  – Bičių vaškas – minkštiklis, emulsiklis, rišiklis, sudaro plėvelę, truputį gali kimšti poras. Hydrogenated palm acid  – saugus ingridientas.
Stearyl stearate – saugus minkštiklis, tirštiklis. Allantoin – natūraliai augaluose, bakterijose ir gyvūnuose randama medžiaga, kuri saugo, ramina ir kondicionuoja odą. Šlapalo pašalinis produktas. Alantoinas yra naudojamas: įvairiose kosmetikos priemonėse ir dermatologinėje kosmetikoje dėl raminančių odą savybių. Medicinoje taip pat naudojamas žaizdų ir opų gydymui. Alantoino poveikis odai ir sveikatai: tai saugus, nedirginantis, nealergizuojantis ingredientas, kuris ramina, gydo ir saugo odą. Alantoinui taip pat priskiriamos antialerginės, odos regeneraciją skatinančios savybės. Tyrimai: 2009 metų tyrimas parodė, kad alantoinas veiksmingai gydo atopinį dermatitą.
acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer – saugus emulsijos stabilizatorius, klampumo reguliavimo medžiaga, suformuoja plėvelę. triethanolamine – yra stiprus šarmas, kosmetikoje naudojamas pH reguliavimui ir taip pat kaip kvepalų ingredientas ir paviršiaus aktyvoji medžiaga. Trietanolaminas yra naudojamas: įvairiose kosmetinėse priemonėse, nuo odos priežiūros iki dekoratyvinės kosmetikos, taip pat dantų pastose, šampūnuose ir kvepaluose. Trietanolamino poveikis odai ir sveikatai: tai odą dirginantis ingredientas, potencialus alergenas, kuris Europos Sąjungoje yra ribojamas, nenuplaunamose priemonėse koncentracija negali siekti 2,5 proc., jo neleidžiama naudoti sudėtyje su nitrozaminus išskiriančiomis medžiagomis. Saugiausia naudoti priemonėse, kurios yra nuplaunamos arba nėra naudojamos dažnai ir ilgą laiką. Tyrimas su pelėmis parodė, kad trietanolaminas gali skatinti auglių susidarymą. Tyrimai: – 1996 metais tyrimas parodė, kad trietanolaminas sukelia kontaktinį dermatitą. 2001 metais tyrimas su kremais nuo saulės, o 2007 metais – su ausų lašais taip pat parodė, kad ingredientas potencialus konktatinio dermatito sukėlėjas. – Tyrimas su pelėmis parodė, kad trietanolaminas gali skatinti auglių susidarymą kepenyse (patelėms, bet ne patinėliams). Sclerocarya birrea seed oil  – Kietrių aliejus – antioksidantas, minkštiklis, kondicionuoja odą. Aesculus hippocastanum extract – Paprastųjų kaštonų ekstraktas – pasižymi sutraukiamosiomis savybėmis, tonikas, antioksidantas, gerina kraujotaką; naudingas problematiškai odai, antioksidantas. Parfum. Glycerin – glicerinas drėkina odą, užtikrina normalų ląstelių atsinaujinimą ir stiprina apsauginį odos barjerą. Hydrolyzed glycosaminoglycans – saugus drėkiklis, kondicionuoja odą ir plaukus.
Hialuronas arba hialurono rūgštis (hyaluronan arba hyaluronic acid) – žmogaus odoje natūraliai randamas polisacharidas, todėl kosmetikoje vadinamas identišku odai ingredientu. Tokie ingredientai laikomi pačiais veiksmingiausiais, nes jie nieko nesiskiria nuo odoje natūraliai gaminamų medžiagų, oda pati pasisavina hialurono tiek, kiek drėgmės jai trūksta. Drėkinimas leidžia epidermiui (išoriniam odos audiniui) gerai funkcionuoti ir palaikyti odos struktūrą. Pavyzdžiui, kūdikių oda yra nepaprastai švelni, nes joje yra didelis hialurono kiekis. Su amžiumi oda gamina vis mažiau šio natūralaus drėkiklio, o labiausiai hialurono gamyba sumažėja po 40 metų.  Hialuronas užpildo tarpus tarp odos ląstelių, suteikdamas odai drėgmę, stangrumą, padeda pasisavinti naudingas medžiagas, palaikyti švarias odos poras. Kosmetikoje dažnai naudojama ne hialurono rūgštis, o jos druska – natrio hialuronatas (sodium hyaluronate). Natrio hialuronato molekulinė masė yra žymiai mažesnė, todėl hialurono rūgšties druska lengviau įsiskverbia į odą ir gali odoje sulaikyti 1000 kartų daugiau vandens, nei jo paties masė. Viola tricolor extract – našlaičių ekstraktas. Antioksidantas, minkštiklis, mažina uždegimus, ramina odą. peg-8 – drėkiklis, tirpiklis, pasitaiko pavojingų priemaišų.
palmitoyl myristyl – kondicionuoja odą. PEG-8/SMDI copolymerplastifikatorius, sudaro plėvelę, fiksuoja plaukus. sodium polyacrylate – tirštiklis, minkštiklis, sudaro plėvelę ant odos, fiksuoja plaukus, emulsiklis, galimai toksiškas. disodium edta – etilendiamino-tetraacetato rūgšties druska.  Dinatrio EDTA yra naudojamas: kaip konservantas, chelatorius ir stabilizatorius. Tai gana dažnas ingredientas prausikliuose, nes stiprina putojimą ir prausiamąsias savybes. Ingredientas saugo odą ir plaukus nuo neigiamo kieto vandens poveikio, nes susijungdamas su vandenyje esančiais metalo jonais juos neutralizuoja. Dinatrio EDTA gali būti randamas įvairiose kosmetikos priemonėse: nuo kremų, prausiklių, iki plaukų dažų. Šis ingredientas įvardinamas kaip saugus naudojimui, nedirginantis ir nesukeliantis alergijų. Tiesa, CIR perspėja, kad ingredientas gali skatinti kitų medžiagų patekimą į odą. ascorbyl palmitate – vitamino C forma, antioksidantas, kvepalų ingredientas, šiek tiek gali kimšti poras.
methyl methacrylate crosspolymer – sudaro plėvelę, sugeria odos riebalus.
adenosine – iš mielių gaunamas ingredientas, kuris palaiko sveiką ląstelių veiklą. Adenozinas yra naudojamas: drėkinamuose kremuose, priemonėse nuo raukšlių.  Pasižymi priešuždegiminiu poveikiu. Tai identiškas odai ingredientas, kuris suteikia energiją normaliai ląstelių veiklai. Adenozinas taip pat sudaro ant odos plėvelę, skatina odos atsinaujinimą ir galimai mažina raukšleles. caprylic glycol  – tai švelnus ingredientas, kuris nedirgina ne tik odos, bet ir akių. Jį taip pat naudojamas maisto pramonėje. Tinka jautriai odai, taip pat problematiškai, nes nekemša porų bei pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis. peg – 6 caprylic glycerides – gaunami iš polietileno glikolio ir kaprilo/kaprio rūgščių, su vidutiniškai 6 etileno oksido moliais. PEG-6 kaprilo/kaprio gliceridai  yra naudojami: kaip minkštiklis ir emulsiklis įvairiuose odai skirtuose produktuose. PEG-6 kaprilo/kaprio gliceridų poveikis odai ir sveikatai: ingredientas maitina ir kondicionuoja odą. Tačiau medžiagoje gali pasitaikyti pavojingų priemaišų: etileno oksido ir 1,4 dioksano. Vis dėlto ingredientą saugu naudoti nedideliais kiekis komsmetikoje, bet kaip ir visus PEG darinius, jo nerekomenduojama naudoti pažeistai odai. retinyl palmitate – vitaminas A, antioksidantas, šviesina odą, gydo spuogus, skatina odos atsinaujinimą, bet gali kimšti poras ir erzinti odą.
benzyl benzoate – konservantas, tirpiklis, EU ribojamas. butylphenyl methylpropional – kvepalų ingredientas, EU ribojamas. toksiškas , alergijų skėlėjas, neigiamai veikia endokrininę sistemą. hexyl cinnamal – kvepalų ingredientas (EU ribojamas), gali kimšti poras ir dirginti odą. hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde – kvepalų ingredientas, galimai toksiškas.
e_piel_ec_oczy_1000x1000px
Iš tikro, labai nusivyliau išnagrinėjus tokią ilgą sudėtį… Efektas, konsistencija, kvapas – naudojant tikrai likau patenkinta ir per akcijas vis norėdavau nugriebti dar pakuotę. Man jis pasirodė lengvas, švelnus ir malonus paakiams. 
Sudėtyje yra naudingų medžiagų, bet tikrai nepakankamai. Nesaugus konservantas fenoksitienolis man nepatinka, bet jį randu labai dažnai (deja) ir jau sunku stebėtis. Bet visas kalnas parabenų, kurių ne be reikalo dabar visi vengia, o gamintojai ant savo pakuočių rašo “paraben free”. Deja, šis produktas toks nėra. Ir man labai gaila. 
Tai puikus pavyzdys, kaip prasta sudėtis nebūtinai reiškia tai, kad produktas nepatiks naudojant – dirgins ar pridarys rūpesčių. Bet tos medžiagos tikrai nėra gėris ir nors tokia sudėtis atitinka EU standartus ir yra legali, viskas gerai – dabar kalnas nebrangių produktų, kurie tiek parabenų ir dirgiklių neturi, tad neverta savo delikačią odą ir organizmą nuodyti jais, kad ir labai mažomis dozėmis. O ir pačio vita
Turimą kremą-serumą pabaigsiu, bet daugiau nebepirksiu. Vien dėl sudėties, nes tiesiog neverta. Tai kiekvieno pasirinkimas ir, kaip minėjau, naudojant nepajutau jokių neigiamų požymių, bet vis tik didelis “bet” išlieka ir man dėl to nuoširdžiai gaila. Jei sudėtis būtų buvusi gera – tikrai būčiau rekomendavusi, bet dabar to padaryti tiesiog negaliu. Kadangi pats produktas naudojant nepasirodė prastas – nuimu balų vien dėl sudėties ir rašau 6/10. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.