Kremai,  Veido odos priežiūra

"Bioderma" veido kremai iš "Sebium" (žalios) serijos – 'Global' bei 'Mat Control' : apžvalga, sudėtis ir įvertinimas

BIODERMA (Sebium serija) kovoja su odos nelygumais (spuogais, inkštirais) remdamasi Fluidactiv™ patentu ir siūlo naujausios kartos priemones, kurios tiesiogiai veikia sebumo (odos riebalų) kokybę ir neleidžia jam sutirštėti. Tokiu būdu oda apsaugoma nuo spuogų susidarymo.
Šiandien kalbu apie du žalios serijos “Sebium” veido kremus, kuriuos pribaigiau ligi paskutinio lašo.

Pirmasis – Bioderma, “Sebium: Global”

Skirta riebiai, mišriai bei į spuogus linkusiai odai.
Tūbelė, 30 ml.
Sébium Global biologiškai veikia visas aknės atsiradimo priežastis ir simptomus.

  • Pašalina spuogus, bei inkštirus (keratolitinis poveikis).
  • Ramina ir drėkina odą, mažina uždegimą (priešuždegiminis poveikis).
  • Biologiškai reguliuoja odos riebalų išsiskyrimą (slopina hiperseborėją).
  • Unikali SeboRestore technologija [Fluidactiv™ Patent-Bakuchiol] reguliuoja odos riebalų kokybę ir saugo nuo naujų spuogų susidarymo.
  • Dermatologiškai patikrintas
  • Hipoalerginis
  • Neužkemša porų
  • Malonaus kvapo
  • Tinka kasdieniam naudojimui
  • Tinka kaip primer’is – prieš makiažą


Sudėtis:
AQUA/WATER/EAU – vanduo, C12-13 ALKYL LACTATE – minkštiklis, emulsiklis, pasižymi keratolitiniu (tirpdančiu raginį sluoksnį) poveikiu, saugus. , CITRIC ACID – alfa hridroksi (AHA) tipo rūgštis gaunama iš citrusinių vaisių sulčių. Citrinos rūgštis yra naudojama įvairiuose kosmetikos gaminiuose, kaip pH reguliuojanti medžiaga. Citrinos rūgštis taip pat gali būti naudojama odą eksfolijuojančiose priemonėse, nes pasižymi keratolitinėmis bei šviesinančiomis savybėmis. Ši rūgštis maskuoja nemalonius kvapus. Ji yra saugi naudojimui, bet didesnės ir pakartotinės dozės gali sukelti dirginimą, sausėjimą (ne tik odos, bet ir plaukų). Taip pat jei citrinos rūgštis naudojama kaip keratolitikas, oda gali tapti jautresnė saulės spinduliams, todėl papildomai reiktų naudoti UV apsaugą, DIPROPYLENE GLYCOL – saugus tirpiklis, drėkiklis, CYCLOPENTASILOXANE – silikono pagrindo medžiaga, kosmetikoje naudojamas kaip tirpiklis ir minkštiklis. Ciklopentasiloksanas yra naudojamas įvairiose kosmetikos priemonėse, nuo kremų iki šampūnų ar plaukų dažų. Ciklopentasiloksanas leidžia priemones lengviau paskirstyti, suteikia malonią tekstūrą, odą padengia švelnia plevele ir sukuria apsauginį barjerą. Dėl šios savybės ciklopentasiloksanas populiarus plaukų priemonėse, nes suteikia plaukams švelnumo, spindesio ir apsauginį barjerą, neriebindamas plaukų. Ciklopentasiloksano poveikis odai ir sveikatai: ciklopentasiloksano molekulės per didelės, kad prasiskverbtų pro odą, todėl neigiamo poveikio sveikatai neturi. Tai švelnus ir neerzinantis ingredientas. Ciklopentasiloksanas nekemša porų, bet plėvelė gali paskatinti odos riebalavimąsi. Europos komisijos mokslinis komitetas perspėja, kad priemonės geriau nenaudoti produktuose, kuriuos lengva įkvėpti (aerozoliuose, purškikliuose, biriose pudrose). Taip pat pataria vengti itin didelių koncentracijų kūno kremuose ir plaukų priežiūros priemonėse., SODIUM HYDROXIDE – Natrio hidroksidas, reguliuoja pH, denatūrantas, galimai toksiškas, gali stipriai dirginti odą, GLYCERIN – glicerinas drėkina odą, užtikrina normalų ląstelių atsinaujinimą ir stiprina apsauginį odos barjerą , METHYL METHACRYLATE CROSSPOLYMER – sudaro plėvelę, sugeria odos riebalus, ZINC GLUCONATE – Cinko gliukonatas, skatina žaizdų gyjimą, pasižymi antivirusiniu poveikiu, saugo odą (EU ribojamas), SALICYLIC ACIDkeratolitikas, gydo spuogus, skatina odos atsinaujinimą, valo poras, gali šiek tiek erzinti odą, ARACHIDYL ALCOHOL – riebusis alkoholis, minkštiklis, saugus, DIMETHICONE – silikonas, minkštiklis, kondicionuoja odą, gali šiek tiek kimšti poras, BEHENYL ALCOHOL -riebusis alkoholis. Dokozanolis naudojamas kosmetikoje kaip minkštiklis, rišiklis ir emulsiklis, daugiausiai drėkinamuosiuose ir maitinamuose kremuose. Tik retais atvejais gali dirginti jautrią odą. , GLYCERYL STEARATE –  lipidas, gaunamas iš glicerino ir stearino rūgščių (SE reiškia save emulsuojantis). Glicerilo stearatas SE yra naudojamas kaip emulsiklis, minkštiklis, paviršiaus aktyvumo medžiaga įvairiuose kosmetikos gaminiuose, daugiausiai losjonuose, kremuose, kreminėse pudrose, prausikliuose. Šis ingredientas veikia kaip lubrikantas, jis suteikia odai švelnų pojūtį, minkština, sudaro barjerą, neleidžiantį odai sausėti. Duomenų apie neigiamą glicerino stearato poveikį sveikatai nėra., PEG-100 STEARATE – PAM, minkštiklis, emulsiklis, nenaudoti pažeistai odai, pavojingos priemaišos. , SILICA – mineralas, absorbentas, drumstiklis, klampumo reguliavimo medžiaga, saugus. , XANTHAN GUM – Ksantano derva, emulsiklis, rišiklis, PAM, gelifikantas, klampumo reguliavimo medžiaga, ARACHIDYL GLUCOSIDE – Arachidilo gliukozidas, minkštiklis, emulsiklis, C30-45 ALKYL CETEARYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER – minkštiklis, suformuoja plėvelę, kondicionuoja odą ir plaukus, HYDROXYETHYL ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER – PAM (Paviršiaus aktyvios medžiagos (PAM) yra junginiai, kurie sumažina skysčio paviršiaus įtempimą.), GLYCYRRHETINIC ACID – drėkiklis, ramina, šviesina ir kondicionuoja odą, SQUALANE odoje natūraliai randama medžiaga, kuri yra natūralaus drėkinimo faktoriaus sudėtyje. Skvalenas pasižymi gera odos tolerancija, net naudojamas 100 proc. koncentracija, kadangi tai svarbiausias komponentas odos paviršiaus lipiduose, jis sudaro 13 proc. žmogaus sebumo.  Skvalenas yra minkštiklis, antioksidantas, pasižymi drėkinančiomis ir priešvėžinėmis savybėmis., BAKUCHIOL -kosmetinis biocidas, pasižymi antimikrobinėmis savybėmis, SODIUM METABISULFITE – antioksidantas, konservantas, tiesina plaukus, PROPYLENE GLYCOL – organinis alkoholis, gaunamas iš naftos, plačiai naudojamas kosmetikoje. Propileno glikolis yra naudojamas: kaip tirpiklis, drėkiklis, klampumo reguliavimo medžiaga įvairiose kosmetinėse priemonėse, skirtose odai ir plaukams. Propileno glikolio poveikis odai ir sveikatai: ingredientas yra saugus naudojimui kosmetikoje, bet didelės dozės gali būti toksiškos vidiniam vartojimui. Didesni kiekiai kosmetikoje gali dirginti jautrią odą bei erzinti akis. Ingrediento nerekomenduojama naudoti pažeistai odai. Egzema sergantys žmonės, turėtų vengti didesnių nei 2 proc. koncentracijų kosmetikoje. , POLYSORBATE 60 – tirpiklis, emulsiklis, kvepalų ingredientas, pasitaiko pavojingų priemaišų, SORBITAN ISOSTEARATE – emulsiklis, saugus, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES – Fruktooligosacharidai,saugus drėkiklis,  DAF (DERMATOLOGICAL ADVANCED FORMULATION) PATENTED NATURAL COMPLEX, PROPYL GALLATE – antioksidantas, kvepalų ingredientas, gali stipriai erzinti odą, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE – triesteris iš kokosų aliejaus ir glicerino.Ne tik saugus, bet ir naudingas. Kaprilo/kaprio trigliceridai kosmetikoje naudojami  kaip tirpikliai, tirštikliai ir emulsikliai, pasižymintys maitinamosiomis, priešuždegiminėmis savybėmis. Ingredientas kondicionuoja odos paviršių ir suteikia lubrikaciją be riebios plėvelės, todėl yra itin dažnas veido ir kūno kremų komponentas. Tai švelnus ingredientas, kuris nedirgina ne tik odos, bet ir akių. Jį taip pat naudojamas maisto pramonėje. Tinka jautriai odai, taip pat problematiškai, nes nekemša porų bei pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis.,GINKGO BILOBA LEAF EXTRACT – Dviskiaučių ginkmedžių ekstraktas – antioksidantas, tonikas, gerina kraujotaką, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT – Dumblių ekstraktas, drėkiklis, kondicionuoja odą, antioksidantas, tirštiklis, emulsiklis. Saugus ir naudingas. , FRAGRANCE (PARFUM) – komercinė paslaptis.
Taip, yra keli mažiau saugūs ingridientai, bet palyginus su dauguma veido kremų, kuriuos tik teko nagrinėti, šio sudėtis daro įspūdį. Ji nėra tobula, bet potencialą tikrai turi. Pažadai nėra šimtaproncetiniai, bet yra medžiagų, kurios gali padėti kovoti su akne ir dideliu veido riebalavimuosi. Nors yra ir medžiagų, kurios dirgins, tad tiks ne visiems…

Pats kremas labai lengvas ir balsvas – visai neriebus ir greit įsigiriantis. Tiesą sakant, užsitepus daugiau labai pradeda niežtėti veidą – ne, tai nėra tas blogas niežėjimas, kuris reikštų alerginę reakciją ar dirginimą – nėra nei paraudimų, nei nieko, o iškentus tas niežėjimas praeina, bet jis labai nemalonus. Dėl jo pradėjau tepti tik ant probleminių vietų ir labai nedaug.
Drėkinimo iš jo daug tikėtis nereiktų. Jis labai lengvas it serumas, aš jį tepiau po pasirinktu kremu – jo vieno neužtenka, o, kaip minėjau, daug tepti nesinori, nes veidas jaučia, kad kažkas ten tikrai vyksta. Žinoma, niežėjimas greičiausiai šiuo atveju reiškia gijimą ir mikrobų mirtį, bet… na, nežinau.
Ar pastebėjau pagerėjimą? Nežinau. Prisipažinsiu, kad nenaudojau tvarkingai kasdien – labiau kas vakarą ar kiek rečiau. Kad odos būklės nepablogino – taip. O ar pagerino? Spuogų neišnaikino, bet noriu tikėti, kad apvaldė ir prisidėjo prie gijimo. Nors pojūčiai nemalonūs, o matomo plika akimi efekto nepastebėjau.
Patogi matinė pakuotė, atidarius sunaudoti patartina per devynis mėnesius.
Šis kremas iš šios serijos – brangiausias. Kaina 15,82 € (Gintarinės vaistinės el parduotuvėje) be nuolaidų.
Aprašė šį kremą ir “Kosmetikos Dnr”: Gaila, bet ši priemonė su AHA rūgštimis prastai subalansuota – ji itin dirginanti ir problematiškos odos būklę gali tik pabloginti. Nors nekemša porų, sudėties viršuje esantis natrio hidroksidas su citrinos rūgštimis ir AHA esteriais sukelia stiprų odos dirginimą, kuris gali tik paskatinti spuogų susidarymą. Jau ne viena skaitytoja rašė, kad šis kremas pablogino odos būklę, tad nepasimeskite pavadinimuose ir problematiškai odai geriau rinkitės: “Bioderma Sebium AKN” (su BHA) ar “Bioderma sebium pore refiner” (taip pat su BHA).
Dalis komentatorių džiaugiasi, kad padėjo kovoti su spuogais, o kiti – vertina blogai, sako, kad net pablogino odos būklę ir buvo nemalonių pojūčių. Iš tiesų, jei oda jautri – nepatarčiau rinktis šio kremo. Nes dirgiklių tikrai yra.
Manau, kad daliai žmonių šis kremas padės – potencialo yra, bet tikrai ne visiems. Mano atveju, jis atrodo nevertas kainos. O tie nemalonūs pojūčiai… Jei būčiau įsitikinusi, kad padeda – iškęsčiau, bet dabar abejoju, ar verta. Per brangūs, per daug dirginantis. Nėra labai blogas, bet minusų turi.
Įvertinimas: 6,5/10

Antras veido kremas – Bioderma – “Sebium: Mat Control”


Drėkinantis ir matiškumą suteikiantis kremas riebiai ir mišriai, blizgančiai odai.
Tūbelė, 30 ml

  • Šviesą išsklaidančios mikrodalelės ir intensyviai drėkinantys komponentai užtikrina puikų balansą tarp ilgalaikio odos drėkinimo ir visą dieną išliekančio matinio efekto.
  • Biologiškai reguliuoja odos riebalų išsiskyrimą (cinko gliukonatas, vitaminas B6) ir lygina odą (salicilo rūgštis), bei atkuria gražią jos išvaizdą.
  • Sudėtyje esantis išskirtinis Fluidactiv™ patentas neleidžia atsirasti naujiems inkštirams – slopina odos riebalų tirštėjimą.

Gaivi, lengva, ypač greitai įsigerianti kremo tekstūra. Odai akimirksniu sugrąžinamas komfortas.

  • Dermatologiškai patikrintas
  • Hipoalerginis
  • Neužkemša porų
  • Malonaus kvapo
  • Tinka kasdieniam naudojimui


Sudėtis:
AQUA/WATER/EAU – vanduo, GLYCERIN – glicerinas drėkina odą, užtikrina normalų ląstelių atsinaujinimą ir stiprina apsauginį odos barjerą, CYCLOPENTASILOXANE – silikono pagrindo medžiaga, kosmetikoje naudojamas kaip tirpiklis ir minkštiklis. Ciklopentasiloksanas yra naudojamas įvairiose kosmetikos priemonėse, nuo kremų iki šampūnų ar plaukų dažų. Ciklopentasiloksanas leidžia priemones lengviau paskirstyti, suteikia malonią tekstūrą, odą padengia švelnia plevele ir sukuria apsauginį barjerą. Dėl šios savybės ciklopentasiloksanas populiarus plaukų priemonėse, nes suteikia plaukams švelnumo, spindesio ir apsauginį barjerą, neriebindamas plaukų. Ciklopentasiloksano molekulės per didelės, kad prasiskverbtų pro odą, todėl neigiamo poveikio sveikatai neturi. Tai švelnus ir neerzinantis ingredientas. Ciklopentasiloksanas nekemša porų, bet plėvelė gali paskatinti odos riebalavimąsi. Europos komisijos mokslinis komitetas perspėja, kad priemonės geriau nenaudoti produktuose, kuriuos lengva įkvėpti (aerozoliuose, purškikliuose, biriose pudrose). Taip pat pataria vengti itin didelių koncentracijų kūno kremuose ir plaukų priežiūros priemonėse, METHYL METHACRYLATE CROSSPOLYMERsudaro plėvelę, sugeria odos riebalus, CYCLOHEXASILOXANE -silikono pagrindo medžiaga, minkštiklis, tirpiklis, kondicionuoja odą, plaukų balzamas, saugus, DIPROPYLENE GLYCOL – saugus tirpiklis, drėkiklis, POLYMETHYLSILSESQUIOXANE – minkštiklis, drumstiklis, saugus, PEG-10 DIMETHICONE – minkštiklis, drėkiklis, PAM, pasitaiko pavojingų priemaišų, gali erzinti odą, HDI/TRIMETHYLOL HEXYLLACTONE CROSSPOLYMER – sintetinis polimeras, saugus, BUTYLENE GLYCOL – yra vienas iš butanediolų, vienas dažniausių kosmetikoje sutinkamų tirpiklių ir drėkiklių. Butileno glikolis kosmetikoje naudojamas: nes gerina priemonės padengimą, veikia kaip tirpiklis, saugo priemones nuo išdžiūvimo ir drėkina odą. Butileno glikolis gali dirginti odą, šiek tiek kemša poras, retais atvejais pasitaiko jautrumo reakcijų ir odą išberia mažais spuogeliais. , SODIUM CHLORIDE – druska, klampumo reguliavimo medžiaga, mažina tankinį tūrį, stipriai kemša poras, gali šiek tiek dirginti, sausina odą ir plaukus, VINYL DIMETHICONE/METHICONE SILSESQUIOXANE CROSSPOLYMER – emulsiklis, silikono pagrindu, gerina padengimą, C30-45 ALKYL CETEARYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER – minkštiklis, suformuoja plėvelę, kondicionuoja odą ir plaukus, saugus, ZINC GLUCONATE – Cinko gliukonatas, skatina žaizdų gyjimą, pasižymi antivirusiniu poveikiu, saugo odą (EU ribojamas), DISODIUM EDTA – konservantas, kompleksionas, klampumo reguliavimo medžiaga, saugus, SALICYLIC ACID – keratolitikas, gydo spuogus, skatina odos atsinaujinimą, valo poras, gali šiek tiek erzinti odą, DAF (DERMATOLOGICAL ADVANCED FORMULATION) PATENTED NATURAL COMPLEX, XANTHAN GUM – Ksantano derva, emulsiklis, rišiklis, PAM, gelifikantas, klampumo reguliavimo medžiaga, SODIUM HYDROXIDE – Natrio hidroksidas, reguliuoja pH, denatūrantas, galimai toksiškas, gali stipriai dirginti odą, DODECYL GALLATE – konservantas, antioksidantas, gali retai sukelti alergijas, PYRIDOXINE HCL – antioksidantas, pasižymi antibakteriniu poveikiu, antistatikas, kondicionuoja odą, FOMES OFFICINALIS (MUSHROOM) EXTRACT – veikia antibakteriškai, saugo odą, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL – PEG-40 hidrogenizuotas ricinos aliejus polietileno glikolio ir ricinos aliejaus darinys. PEG-40 hidrogenizuotas ricinos aliejus kosmetikoje yra naudojamas: dėl daugiafunkcinių savybių naudojamas įvairiuose kosmetikos produktuose. Ingredientas alieka emulsiklio, tirpiklio ir kvepalų ingrediento fuknkcijas. Dėl galinčių pasitaikyti pavojingų priemaišų – etileno oksido ir 1,4 dioksano –  dideli ingrediento kiekiai gali būti toksiški. Kaip ir visų PEG darinių, PEG-40 hidrogenizuoto ricinos aliejaus nerekomenduojama naudoti pažeistai odai, nes jie skatina medžiagų patekimą į odą ir organizmą., PHENOXYETHANOL – populiarus konservantas, taip pat padeda fiksuoti kvepalus, veikia kaip repelentas, analgetikas. Fenoksietanolis yra naudojamas: įvairioms kūno priežiūros ir dekoratyvinės kosmetikos priemonėms. Naudojamas ir kaip konservantas, ir kaip kvepalų sudedamoji dalis. Fenoksietanolio poveikis odai ir sveikatai: ingredientas dirgina, gali sukelti kontaktinį dermatitą, yra toksiškas nurijus arba įkvėpus. Tyrimai su gyvūnais parodė, kad į organizmą patekęs fenoksietanolis gali pasižymėti mutageninėmis savybėmis., FRAGRANCE (PARFUM).
Pirmame kreme neužtikusi phenoxyethanol’io nudžiugau – bandau rasti priemonių be šio koncervanto, bet jis labai dažnai bado akis. Per dažnai. Bet pastarajame veido kreme jis jau vėl išdygo. Gaila. Yra ir dar odą dirginančių medžiagų. Šios serijos apskritai nerekomenduočiau jautriai odai. Ir tikrai ne tai, kuri turi sausesnę odą. Yra gerų ingridientų, bet nieko labai išskirtinio. 
Kremas labai lengvas ir balsvas. Iškart įsigeria. Nesuteikia pakankamo drėkinimo – norisi kažko daugiau, nes net mano riebią odą norėjosi pamaitinti gausiau. Nebent tepant ant viršaus primer’į man tai atrodė geras variantas, nes priemones sluoksniuojant nesusidaro per riebus ar storas priemonių jausmas. 
Šis kremas odos  nedirgino. Skaniai kvepėjo, nekėlė neigiamų reakcijų ar pojūčių, bet įspūdžio nepaliko. Turiu veido kremų, kurie ne tik pigesni, bet ir man labiau patinka. Antrą kartą nepirkčiau. Jei būtų pigesni – pagalvočiau, bet dabar rankos tikrai netraukia ton pusėn. 
Kaina – 10,58eu (Camelia vaistinėje). 12,09eu (Eurovaistinė), 11,97eu (Gintarinė vaistinė). 
Ką rašo “Kosmetikos Dnr”? : Mišriai/riebiai odai skirtas kremas turi gelinę, greitai susigeriančią konsistenciją. Kaip ir žada gamintojas, drėkina, matizuoja, mažina riebalų gamybą, veikia prevenciškai prieš inkštirų susidarą. Sudėtyje yra salicilo rūgšties, tačiau nedaug, tad nereikėtų tikėtis, jog kremas padės išvalyti poras. Tai neblogas pasirinkimas tiems, kurie kovoja su odos blizgesiu. Gali būti naudojamas prieš dengiant makiažo pagrindą.

Įvertinimas: 7/10

bioderma-sebium-sld-356
Nenurašau nei “Biodermos”, nei jų žaliosios serijos į šuns dienas. Šie du produktai kiek apvylė, bet kiekvieno mūsų oda turi savitus įnorius. O su akne, riebumu ir kitom odos problemomis kovoti tenka įvairiais būdais – ir kiekvienam skirtingais, nes ir priežastys nebūtinai tos pačios. Pati naudoju šios serijos veido prausiklį – jau nedaug teliko, pabaigus pasidalinsiu mintimis ir apie jį. Pati serija gana didelė – noriu pabandyti kitus kremus, nes man jie atrodo turintys potencialą. Nėra pigūs, bet su nuolaida galima sau leisti pabandyti kažką – jei veiksmingas, tai tokia kaina tikrai to verta. 
“Bioderma” turi gerą reputaciją mano galvoje – manau, kad tai gana inovatyvi ir puiki kompanija, kuri stengiasi kurti veiksmingas ir profesionalias priemones odai su įvairiais nusiskundimais. Ir jų produktų tiek daug – noriu dar panardyti jų vandenyne ir paieškoti.  
“Biodermos” produkciją galite rasti beveik visose vaistinėse, dalį produkcijos net didžiosiose maisto prekių prekybcentriuose, interneto parduotuvėse. Dabar dalis asortimento atkeliavo ir į “Eurokos”. 
@dominykanav
https://www.instagram.com/dominykanav/
@grozio_drakonas
https://www.instagram.com/grozio_drakonas/
FB: https://www.facebook.com/neisvaizdusdrakonas/
cropped-img_3594-21.jpg
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.